Špekové knedlíky recept
Tento typ knedlíků skvěle chutná například v kombinaci s dušeným kysaným zelím. Protože těsto na knedlíky obsahuje slaninu a uzené, nehodí se příliš jako příloha k masu. Jde totiž o pokrm značně sytý, který sám vydá za hlavní chod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 včerejších housek
- 50 g anglické slaniny
- 150 g vařeného uzeného masa
- 125 ml mléka
- 1 cibule
- 1 lžíce čerstvé petrželky
- 2 vejce
- 80 g polohrubé mouky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- špetka strouhaného muškátového oříšku
Způsob přípravy
Housky nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do mísy. Pak přisypeme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli a uzené maso.
V misce rozšleháme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Směs nalijeme na housky, promícháme a necháme 10 minut odpočinout.
Pokud bude třeba, přilijeme trochu mléka. Nakonec do hmoty postupně přisypeme mouku.
Vlhkýma rukama vytvarujeme z těsta 8 stejně velkých knedlíků, které povaříme v osolené vroucí vodě asi 12 - 15 minut.