Sdílet:

Bramborový chléb recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření180 minPočet porcí2 porce

Když do těsta na chléb přidáte brambory, získá tím pečivo nejen lepší chuť , ale také hutnost. Bramborový chléb je opravdu výtečným pečivem, ale je pravdou, že se jeho příprava občas nezadaří a z vytouženého bochníku je tvrdá placka. Chleba je dobré péct v nádobě a ne na plechu. Nádoba ho lépe zformuje a on nebude mít šanci se rozjet do stran. I když je pečení bramborového chleba trochu ošemetná a náročná záležitost, určitě stojí za vyzkoušení, protože když se povede, není lahodnějšího pečiva.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g hladké mouky
  • 10 g soli
  • 200 ml mléka
  • 10 g čerstvého droždí
  • 250 g vařených, oloupaných nastrouhaných brambor
  • 40 g cukru
  • 1 vejce + 1 vejce na potření
  • 30 g másla + na vymazání plechu a na potření


Způsob přípravy

Do misky rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, lžíci mouky, mléko a vše promícháme. Misku zakryjeme a necháme vzejít kvásek.

Do zadělávací mísy nasypeme zbylou mouku, kterou smícháme se solí, přilijeme zbylé mléko, kvásek a vypracujeme vláčné těsto.

Do těsta zapracujeme nastrouhané brambory, zbývající cukr, vajíčko a rozehřáté, ale ne horké máslo. Těsto opět propracujeme, zakryjeme ho a necháme vykynout.

Po vykynutí po opět lehce prohněteme a těsto rozdělíme na dvě šišky, které vytvarujeme, znovu přikryjeme a necháme opět vykynout.

V rendlíku rozpustíme trochu másla a prošleháme v něm vejce. Směsí šišky potřeme a lehce je poprášíme moukou.

Chléb pečeme v zapékacích nádobách 40 - 50 minut při teplotě 200°C.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborový chléb recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborový chléb.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborový chléb .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborový chléb

Kde najít informace



×