Sýrový nákyp s květákem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Sýrový nákyp s květákem je výborné teplé zeleninové jídlo. Může to být samostatný pokrm, nebo přidáme čerstvé pečivo či vařené brambory jako přílohu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 květák
  • 4 vejce
  • 60 g strouhaného eidamu
  • rostlinný olej
  • bešamel:
  • 250 ml vývaru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • špetka muškátového oříšku
  • zelená petrželová nať
  • mořská sůl


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Květák rozebereme na malé růžičky a ty uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Mezitím si připravíme bešamel. Na vyšší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání osmažíme světlou jíšku. Tu pak zalijeme vývarem a povaříme 10 až 20 minut do zhoustnutí. Hotový bešamel okořeníme muškátovým oříškem a trochu osolíme.

Uvařený květák scedíme, přidáme rozšlehané žloutky, nastrouhaný sýr a bešamel. Promícháme, trochu osolíme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Zapékací mísu vymažeme olejem a naplníme květákovou směsí.

V předehřáté troubě pak nákyp zapečeme až začne měnit barvu dozlatova. Pak mísu odstraníme z trouby a můžeme hotové jídlo podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Sýrový nákyp s květákem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Sýrový nákyp s květákem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu sýrový nákyp květákem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Sýrový nákyp s květákem

Kde najít informace



×