Kysané zelí na slanině recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kysané zelí na slanině, k tomu pečené maso a knedlíky. Klasika, která chutná všem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 sklenice bílého kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • čerstvý kopr
  • vývar


Způsob přípravy

Ze zelí slijeme nálev a pokrájíme ho na menší kousky. Ve vysoké pánvi na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí.

Nyní k cibuli přidáme na menší kostičky nakrájenou anglickou slaninu a za stálého míchání všechno restujeme, až slanina zezlátne. Přidáme zelí, špetku pepře, nasekaný kopr a všechno promícháme a podlijeme vývarem.

Zelí dusíme za občasného podlévání do měkka. Nakonec necháme vývar vydusit a hotové zelí dochutíme cukrem a octem podle chuti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kysané zelí na slanině recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kysané zelí na slanině.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kysané zelí slanině .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kysané zelí na slanině

Kde najít informace



×