Tatarský biftek recept
Protože je tento pokrm ze syrového masa, je u této lahůdky základem úspěchu volba kvalitního masa. Zde se opravdu nevyplatí šetřit. Oblíbený “tatarák” je vynikající s topinkami a v kombinaci s dobrým vínem či pivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g hovězí svíčkové
- 4 žloutky
- 80 g cibule
- 2 - 3 lžičky hořčice
- Zarovnaná lžička červené papriky
- ½ lžičky mletého kmínu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Svíčkovou odblaníme, umyjeme, osušíme a rozmixujeme v mixéru nebo pomeleme v mlýnku.
Do mísy vložíme nasekané maso, přidáme sůl, mletý pepř, kmín, papriku a na velmi jemno nasekanou cibuli.
Vše pečlivě promícháme a z masa vytvarujeme čtyři bifteky. Uprostřed vytvoříme prsty důlek a do důlku vyklepneme žloutek. “Tatarák” podáváme s na oleji osmaženými topinkami.