Trhanec v karamelu recept
Trhanec v karamelu je jedním z moučníků, které nejspíš známe od svých babiček nebo maminek. Rychlý, jednoduchý a slaďoučký.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 100 g hladké mouky
- 200 ml plnotučného mléka
- 2 lžíce rozinek
- 100 ml rumu
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce másla
- sůl
- moučkový cukr
Způsob přípravy
Rozinky zalijeme rumem a necháme je v něm přes noc. Druhý den ušleháme vejce ve mléce a postupně přidáváme mouku, ve které jsme rozmíchali špetku soli, až dostaneme hladké těsto.
Ve vyšší pánvi rozpustíme mléko, nalijeme na něj těsto, posypeme ho rozinkami a zvolna ho smažíme několik minut. Pak placku otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova. Ještě horký moučník roztrháme na menší kusy vidličkou, posypeme je krupicovým cukrem a za lehkého míchání smažíme, dokud cukr nezkaramelizuje.
Pak trhanec přendáme na talíř, rozdělíme na jednotlivé porce a podle chuti ho ozdobíme moučkovým cukrem.