Trhanec v karamelu recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Trhanec v karamelu je jedním z moučníků, které nejspíš známe od svých babiček nebo maminek. Rychlý, jednoduchý a slaďoučký.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce rozinek
  • 100 ml rumu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • moučkový cukr


Způsob přípravy

Rozinky zalijeme rumem a necháme je v něm přes noc. Druhý den ušleháme vejce ve mléce a postupně přidáváme mouku, ve které jsme rozmíchali špetku soli, až dostaneme hladké těsto.

Ve vyšší pánvi rozpustíme mléko, nalijeme na něj těsto, posypeme ho rozinkami a zvolna ho smažíme několik minut. Pak placku otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova. Ještě horký moučník roztrháme na menší kusy vidličkou, posypeme je krupicovým cukrem a za lehkého míchání smažíme, dokud cukr nezkaramelizuje.

Pak trhanec přendáme na talíř, rozdělíme na jednotlivé porce a podle chuti ho ozdobíme moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Trhanec v karamelu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Trhanec v karamelu.
Nebo hledejte podobné podle části názvu trhanec karamelu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Trhanec v karamelu

Kde najít informace



×