Uzený losos s citrusovou zálivkou recept
Uzený losos s citrusovou zálivkou je snadný a rychlý recept na předkrm. Podáváme ho s čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 pomeranč
- 1 citron
- 8 plátků uzeného lososa
- 1 lžíce nasekané pažitky
- snítky tymiánu nebo petrželky
- 4 lžíce olivového oleje
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Uzený losos s citrusovou zálivkou je snadný a rychlý recept na předkrm. Podáváme ho s čerstvým pečivem. Nejdříve si připravíme zálivku. Z pomeranče a citronu vymačkáme šťávu. Přidáme olivový olej, sůl a mletý černý pepř.
Důkladně promícháme a pro výraznější chuť můžeme přidat i nadrobno nakrájenou pažitku. Vychlazené plátky uzeného lososa naskládáme na talíř a zalijeme hotovou zálivkou. Ozdobíme snítkami tymiánu nebo petrželky.