Vepřová panenka s medovou omáčkou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Panenku mám jako maso velmi ráda, protože skvěle chutná a hotová je opravdu za chviličku. Jen je třeba mít “vychytaný” čas, po jaký se bude maso připravovat v troubě. Není to ale zas až taková věda. Panenka výborně chutná v kombinaci s nasládou omáčkou z medu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g vepřové panenky
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 4 lžíce medu
  • 200 ml vývaru
  • 80 g másla


Způsob přípravy

Panenku zbavíme přebytečných blan, osolíme ji a opepříme. Troubu předehřejeme na 180°C.

Na pánvi roztopíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Pak panenku přendáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby.

Maso pečeme 10 - 12 minut. Hotovou panenku zabalíme do alobalu, aby z ní nevytekla šťáva a necháme chvíli odpočinout.

Do výpeku, který zbyl na pánvi, vmícháme med, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Omáčku necháme zredukovat a pak ji zjemníme máslem.

Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme s opečeným bramborem, rýží a zeleninou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová panenka s medovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka medovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka s medovou omáčkou

Kde najít informace



×