Sdílet:

Vepřový ořech recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřový ořech je kvalitní a jemné maso z vepřové kýty. Protože se snadno vysuší, je lépe ho připravovat s omáčkou. Třeba tak, jako v tomto receptu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g vepřového ořechu
  • 750 ml vývaru
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 4 čerstvé houby
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 bobkový list
  • červená sladká paprika
  • chilli koření
  • kari koření
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Ve vysoké pánvi na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibulku a utřený česnek. Maso nakrájíme na menší kousky, zasypeme moukou a protřeseme. Pak ho přidáme do pánve společně se špetkou soli, papriky, pepře, chilli, kari a bobkovým listem, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka.

Do pánve k téměř měkkému masu nakonec přidáme na kousky nakrájené houby a dusíme společně do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec, je-li ještě třeba, přidáme koření a sůl.

Podávat můžeme například s vařenými bramborami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřový ořech recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřový ořech.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřový ořech .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřový ořech

Kde najít informace



×