Vepřový ořech recept
Vepřový ořech je kvalitní a jemné maso z vepřové kýty. Protože se snadno vysuší, je lépe ho připravovat s omáčkou. Třeba tak, jako v tomto receptu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřového ořechu
- 750 ml vývaru
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- 4 čerstvé houby
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 bobkový list
- červená sladká paprika
- chilli koření
- kari koření
- mletý černý pepř
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Ve vysoké pánvi na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibulku a utřený česnek. Maso nakrájíme na menší kousky, zasypeme moukou a protřeseme. Pak ho přidáme do pánve společně se špetkou soli, papriky, pepře, chilli, kari a bobkovým listem, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka.
Do pánve k téměř měkkému masu nakonec přidáme na kousky nakrájené houby a dusíme společně do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec, je-li ještě třeba, přidáme koření a sůl.
Podávat můžeme například s vařenými bramborami.