Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí je jídlo, které bude chutnat nejen vegetariánům.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 80 g hnědé čočky
  • 120 g kukuřice v nálevu
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 jarní cibulka
  • zelená petrželka
  • olivový olej
  • sůl
  • kari koření
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Čočku si připravíme den předem a přes noc ji namočíme do vody. Druhý den na olivovém oleji krátce osmahneme na kroužky nakrájenou jarní cibulku, po chvíli přidáme na drobné kostičky nakrájené obě papriky a kukuřici bez nálevu. Restujeme 5 až 10 minut za stálého míchání, až zelenina zkřehne.

Mezitím slijeme vodu z čočky, přidáme k ní ve vodě opláchnutou rýži a oboje uvaříme v osolené vodě s trochou kari koření do měkka.

Vařenou čočku s rýží smícháme se zeleninovou směsí, přidáme nadrobno nasekanou petrželku a podle chuti osolíme a opepříme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninové rizoto čočkou kukuřicí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí

Kde najít informace



×