Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí recept
Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí je jídlo, které bude chutnat nejen vegetariánům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 80 g hnědé čočky
- 120 g kukuřice v nálevu
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 jarní cibulka
- zelená petrželka
- olivový olej
- sůl
- kari koření
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Čočku si připravíme den předem a přes noc ji namočíme do vody. Druhý den na olivovém oleji krátce osmahneme na kroužky nakrájenou jarní cibulku, po chvíli přidáme na drobné kostičky nakrájené obě papriky a kukuřici bez nálevu. Restujeme 5 až 10 minut za stálého míchání, až zelenina zkřehne.
Mezitím slijeme vodu z čočky, přidáme k ní ve vodě opláchnutou rýži a oboje uvaříme v osolené vodě s trochou kari koření do měkka.
Vařenou čočku s rýží smícháme se zeleninovou směsí, přidáme nadrobno nasekanou petrželku a podle chuti osolíme a opepříme.