Katův šleh po mém
Suroviny 3 porce 400 g vepřového nebo kuřecího masa (kýta, plec, prso) 1 cibule 2-3 stroužky česneku 1 paprika (červená, žlutá) 2-3 nakládané okurky 4 lžíce kečupu (nejlépe domácí nebo 2 lžíce protlaku) 1 lžíce dijonské hořčice 1 nakládaná feferonka 1 lžíce kukuřičného škrobu worcestrová omáčka sůl
Podobné recepty jako Katův šleh po mém
Dušená vepřová žebírka v kysaném zelí recept
Do kastrolu vložíme omytá vepřová žebírka a do půlky je zalijeme vodou, aby žebra nebyla celá potopená. Přidáme všechno koření, oloupanou mrkev a 45 minut dusíme. Pokud je potřeba, během dušení přidáme další vodu. Po 45 minutách vyndáme mrkev a cibuli, přidáme kysané zelí a dusíme do změknutí. Podáv
Podobné recepty jako Dušená vepřová žebírka v kysaném zelí
Rebarborový krémový koláč
Tento skvělý jarní koláč zmizí z vašeho než řeknete švec. Při přípravě nepoužívejte elektrický mixér, protože díky mecha
Podobné recepty jako Rebarborový krémový koláč
Zvěřinový guláš recept
Postup přípravy. Maso osolíme, opepříme a promícháme. V kastrolu rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli a osmažíme do hněda. Malinko přilijeme vodu, přidáme papriku a koření, protlak, přidáme maso, promícháme a restujeme. Zalijeme vývarem a vínem, až se odpaří alkohol, dus
Podobné recepty jako Zvěřinový guláš
Smažený sýr smažák recept
Plátky sýra nejprve namočíme do studené vody, aby nám dobře držela mouka. Poté obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Aby nám sýr při smažení nevytékal, tak jej obalený ještě jednou namočíme do vajec a do strouhanky. Smažíme rychle z obou stran na rozehřátém oleji. Jak usmažit
Podobné recepty jako Smažený sýr smažák
Domácí perník recept
Suroviny 12 porcí 2 hrnky polohrubé mouky 0,5 hrnku hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 2 lžíce kakaa 1 prášek do perníku 0,5 prášku do pečiva 1 skořicový cukr 1 hrst vlašských ořechů 0,5 hrnku oleje 1 vejce 2 lžíce medu 2 lžíce rumu citronová kůra 250 –350 ml mléka (podle potřeby) Tento recept najde
Podobné recepty jako Domácí perník
Jelení guláš recept
6 porcí 750 g jelení plece 100 g sádla 2 velké cibule 2 velké lžíce sladké papriky 1 malý rajský protlak sůl gulášové koření 4 stroužky česneku kmín majoránka 1/3 lžičky citrónové kůry (dle chuti) 2 lžíce hladké mouky vývar 80 g slaniny na ozdobu Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hod
Podobné recepty jako Jelení guláš
Míša řezy recept
Suroviny 1 plech Těsto: 6 vajec 6 lžic cukru moučka 2 lžíce oleje 6 lžic polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 3 lžíce kakaa Krém: 250 g másla 500 g měkkého tvarohu (tučného) 150 g cukru moučka Poleva: 120 g čokolády na vaření 100 g másla nebo hery 2 lžíce mléka Na vymazání a vysypání formy: tuk
Podobné recepty jako Míša řezy
Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
1. Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme brambory nakrájené na kostičky a nadrobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a na mírném ohni povaříme, přidáme bobkový list, polévkové koření. Zvlášť ve slupce uvaříme červenou řepu, nastrouháme ji na větším struhadle a přidám
Podobné recepty jako Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
Likérové špičky s vaječným koňakem recept
65 g cukru krupice 150 g bílků (ze 4-5 vajec dle velikosti) 90 g žloutků (ze 4-5 vajec dle velikosti) 40 g vody 90 g hladké mouky 15 g bramborového škrobu Krémová čokoládová hmota: 500 ml mléka 2 sáčky vanilkového pudinku 200 g cukru krupice 400 g čokolády na vaření 70 g kakaa 400 g margarínu (nejlé
Podobné recepty jako Likérové špičky s vaječným koňakem
Dobré bramborové knedlíky podrobně recept
1 kg brambor. 2 vejce. 2 lžičky soli. 100 g dětské krupičky. 100 g hrubé mouky. 1 lžíce solamylu (nemusí být) sůl. mouka a krupička na dosypání (dle potřeby) Tento recept najdete.
Podobné recepty jako Dobré bramborové knedlíky podrobně
Vlašský salát recept
JanaDorazinova Přidat fotku Suroviny 3-4 brambory (velké, uvařit ve slupce) 3-4 sladkokyselé okurky (větší) 2 cibule 30 dkg šunkového salámu (vcelku) 1 tatarka Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy
Podobné recepty jako Vlašský salát
Rýžový nákyp recept
Suroviny 3 porce 200 g rýže 750 ml mléka 50 g cukru 100 g másla 3 vejce 400 g okapaného kompotovaného ovoce sůl 1 hrst rozinek máslo na vymazání pekáčku Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Pekáč vymaže
Podobné recepty jako Rýžový nákyp
Béřovický králík recept
Béřovický králík. Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý. 5,0 (79×) JanaDorazinova. 123 názorů.
Podobné recepty jako Béřovický králík
Sekaná recept
Stačí promíchat mleté maso a několik dalších surovin, ze směsi vytvarovat šišku, položit ji na pekáč a upéct. Jednoduše připravenou sekanou, ochucenou česnekem a majoránkou, podáváme nejčastěji s bramborovou kaší. 5,0 (118×) pelda 79 názorů 70 min 21. 8. 2008 19:18 +15 dalších fotek Přidat fotku Sur
Podobné recepty jako Sekaná
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Postup přípravy. Maso zalijte dostatečným množstvím studené vody (asi 2,5 l), přidejte nové koření, pepř a bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte teplotu na minimum a nechte pobublávat asi 2 hodiny. Průběžně sbírejte pěnu, která se utvoří na hladině.
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Ukrajinský boršč recept
Suroviny. Porce: 5-litrovy hrniec. Vařím od oka, proto je množství surovin jen orientační. asi 750 g vepřového masa (může být i trochu tučného masa, pak je kvalitnější vývar) 2 středně velké mrkve. 1 středně velká petržel. kousek celeru. 1 velká cibule. 1 středně velká červená řepa.
Podobné recepty jako Ukrajinský boršč
Svatomartinské rohlíčky recept
Těsto: 500 g hladké mouky 1 smetana ke šlehání 250 g tuku na pečení 1 lžíce cukru Dále: libovolná náplň (ořechová, maková, tvarohová, pudinková, povidlová ) moučkový cukr s vanilkou na povrch Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o
Podobné recepty jako Svatomartinské rohlíčky
Moravský vrabec recept
Moravský vrabec. Moravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať je se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek, cibule a kmín. Nejčastěji se podává s knedlíkem, kynutým či bramborovým. 5,0 (131×) alus.s. 68 názorů. 105 min. 19.
Podobné recepty jako Moravský vrabec
Retro domácí pochoutkový salát
10 minut česká Suroviny šunkový salám 400 g sterilované okurky 180 g sterilovaný hrášek 55 g cibule 25,5 g majonéza 300 g plnotučná hořčice 20 g cukr krupice 10 g ocet 6 g worcester 8 g sůl 5 g pepř 0,5 g Originální nápady na obložené chlebíčky, s kterými si užijete každou oslavu Postup přípravy
Podobné recepty jako Retro domácí pochoutkový salát
Boršč recept
lenka-m 21. 1. 2017 15:34 Martin Stránský: Když se ti recept lelíbí, tak ho nedělej. Já jsem někde tenhle recept kdysy objevila, uvařila a chutnal mi, tak jsem ho sem napsala. Dnes už nevím, která kuchařská lama jej vymyslela. Samozřejmě ten masox se nemusí dávat. Já ho jinak také nepoužívám. I výva
Podobné recepty jako Boršč
Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem
Postup přípravy. Řízky rozklepejte paličkou, aby byly co nejtenčí. Můžete klepat vždy dva řízky na sobě, abyste zbytečně nepřicházeli o šťávu. Okraje řízků můžete lehce nakrojit, aby se při smažení nekroutily. Řízky rovnoměrně obalte v mouce – použijete-li polohrubou nebo hrubou, bude na nich vajíčk
Podobné recepty jako Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem
Škvarkové placky ze staré kuchařky recept
Škvarkové placky ze staré kuchařky. Pokud doma máte schovanou nějakou starou kuchařskou knihu, můžete v ní objevit doslova poklad. Třeba osvědčený recept na škvarkové placky, které chutnají přesně jako ty, které pekly naše babičky. 5,0 (36×) jipohe. 20 názorů. 90 min.
Podobné recepty jako Škvarkové placky ze staré kuchařky
Vejmrda
3.7 hodnotilo: 19 doba přípravy: 10 minut obtížnost: snadné 1 / 5 5 fotografií Nahrát fotku Suroviny 4 porce 4 lžíce strouhaný křen 3 ks jablka nastrouhané 10 g cukr 2 špetka sůl 2 lžíce jablečný ocet 120 ml hovězí vývar Postup přípravy receptu 1 Jablka zbavíme jadřinců, oloupeme a nastrouháme do mi
Podobné recepty jako Vejmrda
Květákové placičky recept
Suroviny 4 porce 1 středně velký květák 6 lžic polohrubé mouky 2 vejce sůl olej na smažení Tento recept najdete v nové kuchařce! Naše chalupářská kuchařka obsahuje 150 receptů včetně tohoto. Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy
Podobné recepty jako Květákové placičky
Francouzská cibulačka
Tentokrát recept na francouzskou klasiku v podobě delikátní cibulačky. 4 porce 60 minut francouzská Suroviny cibule 4 ks sekt (nebo šampaňské, prosecco...) 1 dcl drůbeží vývar 6 dcl máslo 2 lžíce bageta 6 plátků sýr (plátkový ) 2 plátky Gruyère (nastrouhaný) 100 g tymián 3 snítky pažitka 1 hrstka ol
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka
Mandlové kaiserky s koprem
Postup přípravy. Tvrdý sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní ingredience a vytvoříme těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Poté vytvoříme malé bochánky, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Seshora je protlačíme tvořítkem na kaiserky a posypeme je sušeným koprem. Plech vložíme
Podobné recepty jako Mandlové kaiserky s koprem
Nejlepší recept na segedínský guláš s karlovarským ...
Nejlepší recept na segedínský guláš s karlovarským knedlíkem. Segedínský guláš se zelím je gulášová specialita, která k nám přišla z Maďarska, konkrétně z oblasti Sedmihradska, kde se tradičně pěstovaly brambory, kukuřice a zelí. A právě kysané zelí je základem tohoto guláše, dodává mu příjemnou pik
Podobné recepty jako Nejlepší na segedínský guláš s karlovarským ...
Bylinkové sušenky s voňavým parmazánem
Na těsto dejte pečicí papír a válečkem je obtiskněte do těsta. Vykrajovátkem vykrajujte sušenky, které dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pomašlujte vyšlehaným vajíčkem a lehce posolte. Pečte cca 20 minut na 180 °C. Bylinkové sušenky s voňavým parmazánem 2.
Podobné recepty jako Bylinkové sušenky s voňavým parmazánem
Mrkvový dort recept
Mrkvový dort. Mrkvový dort je hitem posledních let, který si mohou dopřát i ti, kdo si hlídají štíhlou linii. Díky mrkvi je tento moučník vláčný a přirozeně sladký. S naším hrníčkovým receptem ho zvládne opravdu každý. 4,8 (13×) dextra. 9 názorů. 100 min. 28.
Podobné recepty jako Mrkvový dort
Kuřecí řízky na argentinském koření
Na másle opečeme z obou stran maso a opečené vyndáme na talířek. Do výpeku dáme restovat cibuli a po chvilce přidáme nastrouhanou zeleninu. Restujeme ještě minutu, přidáme zbylé koření, papriku, promícháme a podlijeme 100 ml studeného vývaru nebo vodou. Přivedeme k varu, vrátíme maso a za občasného
Podobné recepty jako Kuřecí řízky na argentinském koření
Klasická česnečka
Postup přípravy receptu. 1. Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar na česnečku můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar), až jsou brambory skoro měkké přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pozvolna vmícháme vejce, které se bude ihned srážet. RADA: Aby vám če
Podobné recepty jako Klasická česnečka
Bryndzové halušky
1. Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme na prkýnku a shazujeme do vroucí osolené vody. Můžeme je vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je pro
Podobné recepty jako Bryndzové halušky
Kuřecí křídla KFC
Postup přípravy. Nejprve smíchejte všechno koření. Kuřecí křídla osolte a částí směsi okořeňte. Nechte odležet alespoň hodinu. Zbytek koření smíchejte s hladkou moukou a solí a vejce vyšlehejte s mlékem. Rozpalte si dostatečné množství oleje, nejlépe se to bude dělat ve fritéze na 160 °C.
Podobné recepty jako Kuřecí křídla KFC
Koprová omáčka
Tímhle postupem zajistíte, že omáčka v sobě nebude mít hrudky špatně rozmíchané mouky. Omáčku osolte, opepřete, přiveďte k varu. Pak přiklopte pokličkou a na mírném ohni nechte 30 minut provařit. Do provařeného základu nalijte smetanu, přiveďte k varu a vařte asi 2 minuty. Pak hrnec stáhněte z plotn
Podobné recepty jako Koprová omáčka
Rýžové válečky z horkovzdušné fritézy
Pomocí navlhčených dlaní vytvarujeme z každé rýžové hromádky váleček, který položíme na česnekový bok a zavineme do válečku. Koš horkovzdušné fritézy vytřeme olejem, položíme válečky a zasuneme do přístroje. Časovač nastavíme na 18 minut, teplotu na 170 °C. V polovině válečky otočíme. Příloha podle
Podobné recepty jako Rýžové válečky z horkovzdušné fritézy
Pomazánka z uzené makrely s křenem a kapary
Makrelu vykostíme a vidličkou rozmačkáme. Přidáme sýr, křenovou pastu, hořčici, nasekanou pažitku, najemno nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, nasekané kapary a dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a podáváme s čerstvým pečivem. Oblíbené recepty na rybí pomazánky. Uvařeno. Přidat do oblíbených
Podobné recepty jako Pomazánka z uzené makrely s křenem a kapary