Jeřabinový čaj
1 Dvě lžíce jeřabin dáme do hrnku a s cukrem nebo medem je rozmačkáme vidličkou. Přidáme jeden nebo dva hřebíčky, kousek celé skořice nebo na špičku nože mleté skořice a kolečko kartáčkem očištěného citronu nebo pomeranče. 2 Vše zalijeme vroucí vodou (2,5 dcl) a necháme asi 5 minut zakryté louhovat,
Podobné recepty jako Jeřabinový čaj
Chutný čaj z černé jeřabiny
5 kávových lžiček cukr - krupice 5 ks černá jeřabina Způsob přípravy Dáme si vařit vodu. Připravíme si hrnek na čaj. Nandáme kuličky z černé jeřabiny. Osladíme a dáme koření (hřebíček). Přilijeme uvařenou vodu. Odložíme na pár minut stranou. (cca 5 minut). Pak si vezmeme paličku a kuličky trochu roz
Podobné recepty jako Chutný čaj z černé jeřabiny
Likér z černých jeřabin recept
1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme. Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce povaříme. Do vychladlého přilijeme rum a mandlovou tresť. Poznámka autorky receptu Zdroj: časopis Lidové recepty (jen jsem v názvu př
Podobné recepty jako Likér z černých jeřabin
Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek recept
Jeřabiny očistíme, otrháme ze stopiček, propláchneme a necháme okapat. Jak zpracovat plody jeřábu sladkoplodého a černoplodého Vsypeme je do kastrolu, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr, vanilkový cukr, koření (hřebíček utlučeme) a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřabiny z
Podobné recepty jako Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek
Sirup z černých jeřabin
Pracovní postup: Jeřabiny rozsekáme robotem nebo se dají i pomlít na masovém strojku. Vymačkáme šťávu přes řídké plátno a do šťávy přilijeme horkou vodu a přidáme kyselinu citronovou. Na 1 kg šťávy dáme 1 kg cukru. Přivedeme k varu. Chvíli povaříme, pak plníme do lahví. Něco navíc: Sirup uchovávám v
Podobné recepty jako Sirup z černých jeřabin
Sirup z jeřabiny recept
Džem z jeřabin Recept ještě nebyl hodnocen 4,7 Marta Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek Recept ještě nebyl hodnocen 4,9 pipre 120 min Rebarborový sirup Recept ještě nebyl hodnocen 4,6 kucerova45 Načíst další Přečtěte si V podzimní Sbírce potravin Tesco nabídne slevu 5 % na celý nákup jako
Podobné recepty jako Sirup z jeřabiny
Likér z aronie recept
Černá jeřabina, botanicky temnoplodec černoplodý (dříve aronie černoplodá), je opadavý keř z čeledi růžovitých původem ze Severní Ameriky, dorůstající výšky až tří metrů. Svými listy připomíná listy višně. Plodem jsou velké černé malvice o průměru až 1,5 centimetru, které rostou v hroznech. Uvařeno
Podobné recepty jako Likér z aronie
Griotka z černých jeřabin
Griotka z černých jeřabin - recept: Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme
Podobné recepty jako Griotka z černých jeřabin
Litý koláč z černých jeřabin recept
Pekáč vysteleme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto, na které navršíme jeřabiny, které jsme předem prosypali cukrem. Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme ovoce. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů zhruba 35 minut, ale hlídáme. Drobenka by měla být světle hnědá. Poznámka auto
Podobné recepty jako Litý koláč z černých jeřabin
Jeřabinový koláč recept
Postup přípravy. Z mléka, droždí, trocha mouky a cukru připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, špetku soli, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru a kvásek, zaděláme těsto. Na závěr vmícháme roztopené máslo, pomoučíme a necháme kynout. Koláčovou formu vymažeme máslem, rozprostřeme
Podobné recepty jako Jeřabinový koláč
Jeřabinový kompot recept
Jeřabiny propláchneme, necháme okapat, nasypeme je do čistých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Nálev připravíme tak, že svaříme vodu s cukrem a kořením. Sklenice sterilujeme 20 minut při 80°C. TIP Zavařování v horkovzdušné troubě - snadný návod Poznámka autorky receptu Zdroj: Lidové recepty Cu
Podobné recepty jako Jeřabinový kompot
Hořká chuť likéru z jeřabiny a řebříčku ve vás vyvolá příjemný pocit tepla, který pomalu zaplaví celé tělo. Podél cest narazíte na dva druhy jeřabin – z jeřábu jedlého a jeřábu ptačího. Sníst můžete obojí plody, ale jeřabiny ptačí jsou hodně trpké. V každém případě je třeba jeřabiny povařit nebo nal
Hřejivý likér z j recept internet
Džem z jeřabin recept
Opláchnuté a okapané jeřabiny vložíme do pekáče, promícháme s cukrem, vložíme do předehřáté trouby (180-200°C) a pečeme asi hodinu, občas promícháme. Před koncem pečení džem lehce poprášíme skořicí. Horký džem plníme do sklenic a na chvíli obrátíme dnem vzhůru. Poznámka autorky receptu
Podobné recepty jako Džem z jeřabin
Šípkový sirup recept
Podle tohoto receptu jsem dneska slila sirup z jeřabin,akorát jsem dala 3 citrony a trochu víc medu-je výborný.Až budou šípky,tak určitě znovu použiji tento recept Ještě musím dodat,že mi bylo líto vyhodit vymačkané jeřabiny s citronem,tak jsem je zalila vodkou,kterou u nás na drsnotu nikdo nepije m
Podobné recepty jako Šípkový sirup
Jeřabinová zavařenina recept
Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek propasírujeme dohladka. Propasírovanou šťávu smícháme s rozvařenými jeřabinami, přisypeme cukr a mletou skořici. Vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Vše zakápneme citronovou šťávou a promícháme. Ještě horkou zavařeninu plníme do čistých a
Podobné recepty jako Jeřabinová zavařenina
recept internet
Jeřabina sterilovaná
Záleží také na druhu jeřabin, které použijeme - zda červené, oranžové nebo černé. 3. Nálev povaříme, necháme rozpustit cukr a skleničky s jeřabinami zalijeme asi 1 cm pod okraj skleničky. Pevně uzavřeme a ve vodní lázni sterilujeme cca 20-25 minut. 4. Jeřebiny můžeme také v cukerném roztoku předvaři
Podobné recepty jako Jeřabina sterilovaná
recept internet
Zdravotní marmeláda z černého jeřábu aronie recept TopRecepty ...
1 dávka 2 l plodů černé jeřabiny 1 kg cukru krystal 0,5 l vína (i ovocného) 1/2 lžičky skořice 5 hřebíčků (roztlučených) 200 ml rumu 1 větší špetka Sorbanu Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot
Podobné recepty jako Zdravotní marmeláda z černého jeřábu aronie TopRecepty ...
recept internet
Čaj z fermentovaných bylin
Postup přípravy receptu. 1. Čerstvě natrhané listy jahodníku obecného, maliníku obecného, ostružiníku - pouze planě rostoucí rostliny (nejlépe směs všech tří bylin) se nechají 12 hodin zavadnout ve stínu, pak je převálíme válečkem na nudle, zabalíme do navlhčené a vyždímané utěrky, pevně svineme a n
Podobné recepty jako Čaj z fermentovaných bylin
recept internet
Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách recept
Abych pravdu řekla džem jsem v obchodecha neviděla, recept je možná spíš pro ty, kteří mají jeřabin na rozdávání jako my. Nebo na podzim najít venku jedlé jeřabiny a zamrazit nebo nasušit. Džem z nich je taky výborný. Zkusím sem dát někdy recept. Odpovědět JanaDorazinova 13. 1. 2010 16:20 No, ty jeř
Podobné recepty jako Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách
recept internet
Fermentování bylin na čaj recept
30. 5. 2012 10:28. 1974andrea: Ano, fermentují se listy. spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad. Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý. Odpově
Podobné recepty jako Fermentování bylin na čaj
recept internet
Pečený čaj na zkoušku recept
Ovoce okrájíme, očistíme nakrájíme na malé kousky dáme na plech na to dáme skořici, hřebíčky, vanilkový cukr, cukr krystal a citronku. Dáme do trouby péct na 180°C do té doby pokud ovoce nepustí šťávu asi 40 minut. Potom ihned teplé dáváme do skleniček a otočíme dnem nahoru asi 10 minut. Voní to nád
Podobné recepty jako Pečený čaj na zkoušku
Pečený zázvorový čaj s citrusy
Pokud si budete chtít udělat čaj , stačí na 250ml hrnek cca 2–3 lžičky směsi včetně šťávy, které zalijete pouze vroucí vodou. Směs je hodně koncentrovaná a štiplavá, tak opatrně. Pečený zázvorový čaj s citrusy 2 Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno.
Podobné recepty jako Pečený zázvorový čaj s citrusy
recept internet
Domácí víno z Arónie černá jeřabina.
Arónii odstopkujeme ,propláchneme a zalejeme převařenou vodou , aby byla zcela ponořená asi za hodinu rozmačkáme a necháme vyluhovat 24 hodin. Pak přidáme cukerný roztok ( 3kg na 3 litry vody ). Další den scedíme a dáme do kvasné nádoby . Dolejeme zbytkem převařené vody . Do vychladlého roztoku přid
Podobné recepty jako Domácí víno z Arónie černá jeřabina.
Poslední recepty
Mohlo by vás zajímat
Džem z jeřabin recept
Opláchnuté a okapané jeřabiny vložíme do pekáče, promícháme s cukrem, vložíme do předehřáté trouby (180-200°C) a pečeme asi hodinu, občas promícháme. Před koncem pečení džem lehce poprášíme skořicí. Horký džem plníme do sklenic a na chvíli obrátíme dnem vzhůru. Poznámka autorky receptu
Podobné recepty jako Džem z jeřabin
Šípkový sirup recept
Podle tohoto receptu jsem dneska slila sirup z jeřabin,akorát jsem dala 3 citrony a trochu víc medu-je výborný.Až budou šípky,tak určitě znovu použiji tento recept Ještě musím dodat,že mi bylo líto vyhodit vymačkané jeřabiny s citronem,tak jsem je zalila vodkou,kterou u nás na drsnotu nikdo nepije m
Podobné recepty jako Šípkový sirup
Jeřabinová zavařenina recept
Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek propasírujeme dohladka. Propasírovanou šťávu smícháme s rozvařenými jeřabinami, přisypeme cukr a mletou skořici. Vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Vše zakápneme citronovou šťávou a promícháme. Ještě horkou zavařeninu plníme do čistých a
Podobné recepty jako Jeřabinová zavařenina
Jeřabina sterilovaná
Záleží také na druhu jeřabin, které použijeme - zda červené, oranžové nebo černé. 3. Nálev povaříme, necháme rozpustit cukr a skleničky s jeřabinami zalijeme asi 1 cm pod okraj skleničky. Pevně uzavřeme a ve vodní lázni sterilujeme cca 20-25 minut. 4. Jeřebiny můžeme také v cukerném roztoku předvaři
Podobné recepty jako Jeřabina sterilovaná
Zdravotní marmeláda z černého jeřábu aronie recept TopRecepty ...
1 dávka 2 l plodů černé jeřabiny 1 kg cukru krystal 0,5 l vína (i ovocného) 1/2 lžičky skořice 5 hřebíčků (roztlučených) 200 ml rumu 1 větší špetka Sorbanu Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot
Podobné recepty jako Zdravotní marmeláda z černého jeřábu aronie TopRecepty ...
Čaj z fermentovaných bylin
Postup přípravy receptu. 1. Čerstvě natrhané listy jahodníku obecného, maliníku obecného, ostružiníku - pouze planě rostoucí rostliny (nejlépe směs všech tří bylin) se nechají 12 hodin zavadnout ve stínu, pak je převálíme válečkem na nudle, zabalíme do navlhčené a vyždímané utěrky, pevně svineme a n
Podobné recepty jako Čaj z fermentovaných bylin
Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách recept
Abych pravdu řekla džem jsem v obchodecha neviděla, recept je možná spíš pro ty, kteří mají jeřabin na rozdávání jako my. Nebo na podzim najít venku jedlé jeřabiny a zamrazit nebo nasušit. Džem z nich je taky výborný. Zkusím sem dát někdy recept. Odpovědět JanaDorazinova 13. 1. 2010 16:20 No, ty jeř
Podobné recepty jako Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách
Fermentování bylin na čaj recept
30. 5. 2012 10:28. 1974andrea: Ano, fermentují se listy. spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad. Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý. Odpově
Podobné recepty jako Fermentování bylin na čaj
Pečený čaj na zkoušku recept
Ovoce okrájíme, očistíme nakrájíme na malé kousky dáme na plech na to dáme skořici, hřebíčky, vanilkový cukr, cukr krystal a citronku. Dáme do trouby péct na 180°C do té doby pokud ovoce nepustí šťávu asi 40 minut. Potom ihned teplé dáváme do skleniček a otočíme dnem nahoru asi 10 minut. Voní to nád
Podobné recepty jako Pečený čaj na zkoušku
Pečený zázvorový čaj s citrusy
Pokud si budete chtít udělat čaj , stačí na 250ml hrnek cca 2–3 lžičky směsi včetně šťávy, které zalijete pouze vroucí vodou. Směs je hodně koncentrovaná a štiplavá, tak opatrně. Pečený zázvorový čaj s citrusy 2 Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno.
Podobné recepty jako Pečený zázvorový čaj s citrusy
Domácí víno z Arónie černá jeřabina.
Arónii odstopkujeme ,propláchneme a zalejeme převařenou vodou , aby byla zcela ponořená asi za hodinu rozmačkáme a necháme vyluhovat 24 hodin. Pak přidáme cukerný roztok ( 3kg na 3 litry vody ). Další den scedíme a dáme do kvasné nádoby . Dolejeme zbytkem převařené vody . Do vychladlého roztoku přid
Podobné recepty jako Domácí víno z Arónie černá jeřabina.