Dušené kuře po římsku
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a na zbylém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme hřebíčky a tymián, krátce osmahneme a vrátíme zpět maso. Podlijeme vývarem a pod pokli
Podobné recepty jako Dušené kuře po římsku
Černý kořen v sezamové krustě
Postup přípravy receptu. 1. Opláchnutý černý kořen oloupejte a povařte ve vroucí vodě se solí, cukrem a citronovou šťávou 6 až 8 minut, aby zůstal pevný na skus. Opečené toasty rozmixujte a promíchejte se sezamem. Kořeny nejprve obalte v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sezamovými se
Podobné recepty jako Černý kořen v sezamové krustě
Plněný sýrový věnec s černým kořenem
"Hadí mord španělský", jak se v dávnověku říkalo černému kořeni, je název téměř apokalyptický. Tehdy se totiž věřilo, že má schopnost zabíjet hady. O to víc překvapí, že tato kořenová zelenina s čarodějnickou minulostí a nevzhlednou černou slupkou je po oloupání mléčně bílá a má svěží jemnou chuť. 4
Podobné recepty jako Plněný sýrový věnec s černým kořenem
Černý kořen s mandlovou strouhankou v kokosovém mléce recept ...
Postup přípravy. Do hrnce dáme vařit 1 litr vody. Černý kořen odrolíme od hlíny, oloupeme škrabkou a omyjeme vodou. Poté jej překrojíme napůl a vložíme do vroucí vody. Do hrnce přidáme i na plátky pokrájený citron a 1 lžičku soli. Vaříme doměkka. Troubu předehřejeme na 200°C.
Podobné recepty jako Černý kořen s mandlovou strouhankou v kokosovém mléce ...
Italský kořen s černými olivami recept
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, olej olivový, olivy černé, sůl, Ke kvásku přidáme ostatní suroviny (bez oliv) a uhněteme pružné těsto. Tepve ke konci hnětení přidáme drobně pokrájené nebo posekané olivy a….
Podobné recepty jako Italský kořen s černými olivami
Pečené kuře po Římsku
1. Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a důkladně potřeme směsí bylinek. Mezitím si na olivovém oleji podusíme drůbky spolu s telecím masem nakrájeným na na nudličky. Necháme na mírném ohni, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a cibuli nahrubo. Osolíme, opepříme a ochutíme bylinkovou směsí.
Podobné recepty jako Pečené kuře po Římsku
Kuře na pánvi po římsku
Kuře na pánvi po římsku - recept: Vykuchané, očištěné a omyté kuře rozdělíme na menší kousky, které osolíme a opepříme.Na rozhřátém sádle opečeme nakrájenou slaninu, šunku, vložíme
Podobné recepty jako Kuře na pánvi po římsku
Maso po římsku recept
Hovězí maso nakrájíme na porce nebo kostky. Osolíme a opepříme. Nyní vepřový bůček nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a vše na sádle orestujeme. Vše shrneme ke straně pánve a na zbylém místě v pánvi na sádle opečeme ze všech stran hovězí maso.
Podobné recepty jako Maso po římsku
Pěna z černého kořene a šalotkový svítek
Pracovní postup: Černý kořen oloupeme, nakrájíme a v mléce s trochou vody uvaříme do měkka. V mixéru vyšleháme v pěnu a zjemníme 100g másla a smetanou. Šalotku nakrájíme najemno a na 100g másla orestujeme do zlatova. Vyšlehané žloutky s polohrubou moukou a práškem do pečiva promícháme se šalotkou. N
Podobné recepty jako Pěna z černého kořene a šalotkový svítek
Topinambury zapečené s květákem recept
Suroviny: květák, topinambur, vejce, bílek, mléko, sýr nastrouhaný, sůl, pepř mletý, máslo, strouhanka. Dostala jsem topinambury, částečně jsem se inspirovala recepty z internetu, částečně jsem improvizovala. Topinambury jsem uvařila do….
Podobné recepty jako Topinambury zapečené s květákem
Kuřecí placky s mozzarellou (DUKAN)
1 Prsa nadrobno pokrájíme, přidáme koření a česnek, cottage a jogurt. Vše důkladně promícháme a na 30 minut vložíme do chladničky. 2 Po vytažení z lednice přidáme vejce a škrob a vymícháme. Z připraveného těsta ukládáme na rozpálenou pánev malé placky. Smažíme na malém ohni. 3 Usmažené placky vyloží
Podobné recepty jako Kuřecí placky s mozzarellou (DUKAN)
Chřest /hromový kořen/ recept
Jak oloupat chřest. Znovu opláchneme, svážeme do svazků, /to pro lepší manipulaci/, vložíme do vroucí osolené vody, já přidávám bílý pepř, lze použít i citron na ochucení vody. Vaříme zvolna dle potřeby, tenký cca 7, silnější až 14 min. Hodně křehký zavařím cca 5 min, a dovařuji na páře.
Podobné recepty jako Chřest /hromový kořen/
Brambory po římsku recept
Postup přípravy. Uvařené brambory nakrájíme na plátky. Osmažíme cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, sůl a podusíme. Přidáme nakrájená rajčata a koření. 10 min dusíme. Na závěr přidáme brambory a zamícháme.
Podobné recepty jako Brambory po římsku
Porchetta – plněná vepřová roláda po římsku
Porchetta je vepřová roláda po římsku, vonící tamním kořením, velmi šťavnatá a s mnoha způsoby podávání – je stejně dobrá hned z trouby s různými přílohami jako vychladlá, coby studený nářez, a pak se také stala ikonickým pouličním jídlem, kdy se kousky masa zakapané šťávou podávají v žemlích či foc
Podobné recepty jako Porchetta – plněná vepřová roláda po římsku
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou ...
1. Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky asi 5 mm tlusté - co plátek to sousto, a na sucho bez oleje vložte do mírně rozehřátého hrnce. Na mírném ohni 5 minut míchejte. Kousky se vám zatáhnou a pak je zalejte vodou, v které jste rozmíchali první polovinu miso. Stačí tak 300 ml. Vařte na mírném ohn
Podobné recepty jako Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou ...
Tomatový salát Balaton
Postup přípravy receptu. 1. Rajčata nakrájíme na dílky, cibuli a pomeranč na kolečka, černý kořen oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vše zakapeme olejem a ochutíme kořením, necháme v chladnu odležet a podáváme k méně výrazným pokrmům.
Podobné recepty jako Tomatový salát Balaton
Noky po římsku s omáčkou z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
Na oleji si společně s česnekem zesklovatíme cibuli. Přidáme nasekanou petržel, bylinky, papriku a rajčata. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme provařit 20 minut na mírném ohni. Těsně před podáváním přimícháme ricotu a přisolíme, je- li to nutné. Omáčku a noky podáváme zvlášť.
Podobné recepty jako Noky po římsku s omáčkou z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
Trippa alla romana – dršťky po římsku s rajčaty
Podávejte se zbylým pecorinem. PRIMA TIP: Dršťky po římsku se tradičně dochucují mátě podobnou bylinkou zvanou nepitella – jde o marulku šantovitou či chcete-li kalamintu. V české kuchyni jsou samozřejmě dršťky také běžné a také se dnes běžně nahrazují hlívou ústřičnou – to samozřejmě můžete zkusit
Podobné recepty jako Trippa alla romana – dršťky po římsku s rajčaty
Římský květák
Na oleji necháme zhnědnout česnek nakrájený na kousky (zakápneme vodou, aby nezhořkl). Přidáme syrový květák rozebraný na růžičky, přidáme petrželku, krátce opečeme, dokud se olej nevsákne, podlijeme vodou, osolíme či okořeníme vegetou a vmícháme protlak. Dusíme do změknutí. 2 Podáváme zasypené parm
Podobné recepty jako Římský květák
Černý kuba
Černý kuba je jídlo s historií a měly byste ho, dámy, vařit s určitou pietou. Takže - Paní Uhrová vaří cosi jistě dobrého, ale ne černého kubu.A paní Zuza má určitě ráda anglickou slaninu (já také) a petrželku, avšak do kuby to nepatří. V receptu naopak chybí na kostičky nakrájené brambory. Hezké Vá
Podobné recepty jako Černý kuba