Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
1 porce 90 minut Suroviny celozrnná mouka (žitná celozrnná hladká mouka (např. Pernerka)) 300 g špaldová hladká mouka (např. Pernerka) 200 g sušené droždí 9 g cukr krystal 1 lžička drcený kmín 2 lžičky voda 400 ml slunečnicová semínka 6 lžic sádlo (na vymazání pekáčku) 1 lžíce sůl 2 lžičky Postup př
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Žitný chleba recept
Přibližně po 2 hodinách by měl být bochník nakynutý, vyklopíme ho tedy na plech nebo rovnou do trouby na nahřátou dlaždici a upečeme (250°C/5-10 minut, dopékat na 210-220°C). Chléb nekrájíme čerstvý, střída by mohla být mazlavá. Nakrájíme ho nejdříve po 12-24 hodinách od upečení. Poznámka autorky re
Podobné recepty jako Žitný chleba
Žitný chléb podle Paula Hollywooda recept
Postup přípravy. Mouku vsypeme do mísy, na jednu stranu přidáme sůl, na druhou droždí. Přidáme melasu a 2/3 vody a prsty začneme vypracovávat těsto. Je-li potřeba, přilijeme zbytek vody, ale není nezbytné spotřebovat všechnu vodu (záleží na savosti mouky). Směs má být měkká, ale ne vlhká.
Podobné recepty jako Žitný chléb podle Paula Hollywooda
Žitný chléb recept
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout. Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v
Podobné recepty jako Žitný chléb
Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept
Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, olej, kmín celý, mléko, ocet, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, semínka slunečnicová. Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude….
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
Žitný chléb podle Lucasinky recept
Ten přendáme na plech vyložený pečícím papírem, zakryjeme a necháme ještě 30 minut kynout. Poté jej vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 200°C a pečeme 30-40 minut (podle velikosti bochníku). Necháme vychladit na mřížce. Během pečení můžeme potírat vodou. Poznámka autorky receptu www.lucasinka.
Podobné recepty jako Žitný chléb podle Lucasinky
Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou ...
Suroviny: voda, sůl, kmín celý, brambory, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, ocet, olej, cukr, droždí. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Základní. Před třetím kynutím můžeme vytáhnout háky a těsto ve formě urovnat.Upečený….
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou ...
Žitný kváskový chleba z remosky recept
Smícháme kvásek a 100 g vody s celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme v teple 10-12 hodin kvasit. Do hotového rozkvasu vmícháme zbytek surovin, chvíli necháme odpočinout a těsto urovnáme do vymaštěné formy (měla jsem kulatou nerez krabičku). Necháme 2-2,5 hod nakynout a upečeme v remosce – asi 4
Podobné recepty jako Žitný kváskový chleba z remosky
Pšenično-žitný chleba s černým pivem recept
Suroviny: kvásek krmený, mouka žitná chlebová, voda, pivo černé, mouka celozrnná žitná, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, kmín celý, sůl. K vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. (Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut.) Zakryté těsto necháme v….
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chleba s černým pivem
Žitný celozrnný chleba se semínky recept
220 g vody. 200 g celozrnné žitné mouky. 120 g žitné chlebové mouky. 50 g mletého lněného semínka. 25 g sezamového semínka. 25 g chia semínek. 10 g soli (2 rovné lžičky) drcený kmín.
Podobné recepty jako Žitný celozrnný chleba se semínky
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky recept ...
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky. Není nad vůni čerstvě upečeného chleba. Možná vás překvapí, že jeho příprava není až tak složitá. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu i vy a objevte kouzlo domácího pečiva. 4,8 (13×) Ivace64. 12 názorů.
Podobné recepty jako Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky ...
Pšenično žitný chléb recept
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, mléko, voda, ocet, olej, sůl, cukr, droždí, kmín drcený. Do pekárny vložíme vše tekuté a zasypeme sypkými surovinami.Nakonec přijde droždí.Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení tmavý.
Podobné recepty jako Pšenično žitný chléb
Domácí pšenično žitný chléb recept
1 lžička cukru Těsto: 300 g pšeničné hladké mouky 200 g žitné mouky 3 lžičky soli 2 lžičky drceného kmínu 300 ml vlažné vody 1 lžíce octa Na potření: 1 vejce 2 g kmínu Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípra
Podobné recepty jako Domácí pšenično žitný chléb
Vláčný žitný chléb
Čočka na kyselo. Klasické lečo. Vláčný žitný chléb - recept: Nejdříve si dáme do menší misky nebo hrníčku vlažnou vodu, ve které mícháme cukr, dokud se nerozpustí a následně nasypeme celý sáček sušeného droždí.
Podobné recepty jako Vláčný žitný chléb
Žitný chléb
Žitný chléb - recept: Mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli, tlučeným kmínem a fenyklem. Mlékem a rozehřátým máslem zpracujeme v těsto, které pečeme v malých,
Podobné recepty jako Žitný chléb
100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják Recepty ...
100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják - recept: Pozor-mouku ve všech následujících krocích musíme nejdříve prosít přes síto. Recept je na velký bochník o váze okolo 1.2kg. Používám celozrnnou BIO
Podobné recepty jako 100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják Recepty ...
Kváskový žitný chléb recept
Zkuste si vyrobit domácí kvásek od základu, je to opravdu jednoduché a výsledek je úžasný. Do vyšší sklenice s víčkem nasypeme cca 50 g žitné mouky, přilijeme trochu vody a rozmícháme na hustou kaši. Sklenici zavřeme, utěsníme a uložíme na teplé místo – údajně se kvásku nejlíp daří při teplotě kolem
Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb
Žitno-pšeničný chléb II. recept
2 lžíce oleje 2 lžíce octa 2 lžičky soli 1 lžička cukru 100 g hladké mouky 50 g celozrnné pšeničné 350 g tmavé žitné mouky 1 lžička drceného kmínu 1 lžička chlebového koření (kupuji v DM drogerii) 1,5 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého sezamová semínka (nebo slunečnicová, lněnná ap) Nutriční
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.
Domácí chléb pšenično žitný recept
Podle chuti přidáme semínka, restovanou cibulku nebo česnek. Nelekejte se, těsto je dost lepivé. Stěrkou stáhneme těsto ze stěn misky a utvoříme bochánek (stěrkou). Necháme v misce kynout 80 minut na teplejším místě.
Podobné recepty jako Domácí chléb pšenično žitný
Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept
Suroviny: kvas žitný, jogurt bílý, mouka žitná chlebová, mouka hladká, brambory, sůl, kmín drcený, kmín celý, semínka lněná, koření chlebové, droždí. Na přípravu těsta použijeme pekárnu, která perfektně těsto propracuje. Do pekárny vložíme v pořadí: kvas, vodu, mouku, nastrouhaný brambor na….
Podobné recepty jako Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový /
Kmínový pšenično-žitný chléb
Ingredience vložíme do nádoby pekárny takto: voda, olej, ocet, obě mouky a do jednoho rohu cukr a do druhého sůl. Doprostřed uděláme v mouce důlek a do něj nasypeme droždí a zahrneme. Zapneme program 1. - základní, basic. Až zazní signál, přidáme kmín.
Podobné recepty jako Kmínový pšenično-žitný chléb
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Do vysoké nádoby si nasypeme žitnou chlebovou mouku a přidáme žitný kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně zpracujeme. Nyní odložíme do druhého dne (na cca 12 hod). Těsto nám pěkně vykyne. Vykynuté těsto si nandáme na silikonový vál a začneme přidávat ostatní suroviny. Pšeničnou chlebovou mouku,
Podobné recepty jako Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Pšenično-žitný chléb recept
Suroviny: voda, olej, med, sůl, anýz, kmín celý, kůra pomerančová, mouka polohrubá, mouka žitná, droždí. Do pekárne dáme tekuté ingrediencie, potom vložíme sypké. Pečieme na programe SPRINT.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb