Rychlý švestkový koláč recept
Rychlý švestkový koláč. Hrnečková klasika našich babiček - litý švestkový koláč. Těsto se díky své konzistenci krásně rozprostře na plechu. Vláčnost mu dodává šťavnatá náplň ze švestek. Navrchu je křupavá a voňavá máslová drobenka. 5,0 (71×) apfele. 86 názorů.
Podobné recepty jako Rychlý švestkový koláč
Utopenci klasika recept
Utopenci - klasika. Utopenci jsou českým fenomén, který zná každý. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typický pijácký zákusek, který se z hospod přesunul do domácí kuchyně. Receptů na utopence je skoro tolik, kolik je kuchařek, ale vždy chutnají výtečně. 4,8 (14×) blackpb. 12 názorů.
Podobné recepty jako Utopenci klasika
Domácí langoše recept
Domácí langoše. Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky podáváme dochucené česnekem a kečupem. Povrch posypeme strouhaným sýrem. 5,0 (274×) koky-. 213 názorů. 50 min.
Podobné recepty jako Domácí langoše
Segedínský guláš recept
Segedínský guláš. Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky". 25.
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Základní piškotové těsto recept
Poznámka autorky receptu. Toto je základní piškot. Těsto vhodné především na rolády, muffiny nebo i řezy. Roláda se vždy povede a je vysoká. Pokud se do těstaj přidá prášek do pečiva, příp. olej a mléko, připravíme jiné těsto, které se výborně hodí na dorty nebo řezy (takový piškot se lépe krájí).
Podobné recepty jako Základní piškotové těsto
PAJŠL-plíčky na smetaně recept
Plíčky na smetaně, alias pajšl, jsou přesně ten typ jídla, které je nejefektivnějším zpracováním všech jedlých částí zvířete. Mnohý odpůrce vnitřností se po ochutnání rád k tomuto jídlu vrací. Dobře připravený pajšl je klasikou české kuchyně. 5,0 (71×) Jenda1. 88 názorů. 110 min. 15. 4.
Podobné recepty jako PAJŠL-plíčky na smetaně
Nadýchaná piškotová roláda recept
Nadýchaná piškotová roláda. Potřebujete snadný a rychlý, přesto efektní moučník pro návštěvu? Piškotová roláda vás nenechá na holičkách. Naplňte ji sladkým máslovým krémem s vanilkovým pudinkem, promažte marmeládou, ozdobte oříšky nebo strouhaným kokosem - a je to! 4,9 (154×) Pajaja. 178 názorů.
Podobné recepty jako Nadýchaná piškotová roláda
Játrové knedlíčky do polévky recept
Játrové knedlíčky do polévky. Kdo z nás nemiluje poctivé vývary podávané s tradičními játrovými knedlíčky, které se dají připravit různými způsoby. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček, ve kterém se knedlíčky vytvarují a zavaří přímo v polévce. 5,0 (38×) PajaG. 52 názorů. 20 min.
Podobné recepty jako Játrové knedlíčky do polévky
Sterilovaná rajčata na všechno recept
Jak plnit zavařovací sklenice. Nepoužíváme žádné přísady ani nálevy. Sterilujeme při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Takto upravená rajčata se po otevření dají velmi snadno oloupat a můžeme je díky přírodní chuti použít na přípravu čehokoliv, kam rajčata patří. TIP Tipy na zpracování bohaté úrody ra
Podobné recepty jako Sterilovaná rajčata na všechno
Ovocné tvarohové knedlíky recept
ovocné knedlíky s tvarohem. Suroviny: tvaroh, vejce, mouka polohrubá, olej, sůl, ovoce, máslo, cukr moučkový, smetana kysaná. Ovocné knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. Těsto z tvarohu je jednoduché, rychlé a chutné. Tyto ovocné knedlíky….
Podobné recepty jako Ovocné tvarohové knedlíky
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta recept
Postup přípravy. Z měkkého tvarohu, celého vejce a polohrubé mouky vypracujeme těsto, které trochu osolíme. Podsypeme a vyválíme šišku, tu nakrájíme na 12 stejných dílů. Jednotlivé díly rozválíme, dáme doprostřed jahodu, těsto uzavřeme a v dlaních zakulatíme.
Podobné recepty jako Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Klasické české rohlíky recept
Klasické české rohlíky. Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova. 5,0 (125×) cathleen. 214 názorů.
Podobné recepty jako Klasické české rohlíky
Lečo recept
Lečo. Jídlo, do kterého využijete přebytky sezónní zeleniny. Řeč je o leču, velmi jednoduchém, rychlém a chutném pokrmu. Můžete jej podávat s pečivem, bramborami nebo ho zavařit a chuť léta si tak připomenout i v zimě. 4,8 (32×) Drobek. 58 názorů. 60 min. 13.
Podobné recepty jako Lečo
Míša řezy recept
Míša řezy. Moučník, který nesmí chybět u nedělní kávy. Nadýchaný kakaový piškot se svěžím tvarohovým krémem a křupavou vrstvou čokolády milují všechny generace. Nejlépe chutná druhý den, protože korpus nasaje vláčnost krému a chutě se propojí. 4,9 (217×) Papunka. 120 názorů. 70 min. 6.
Podobné recepty jako Míša řezy
Švestkové knedlíky recept
vejce cukr, mléko, švestky, mák mletý, tvaroh na strouhání, , máslo. Knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. A co teprve ty tvarohové s ovocem, zalité máslem. To je teprve symfonie chutí!….
Podobné recepty jako Švestkové knedlíky
Slaný cuketový koláč recept
Jak nakrájet cibuli. Do mísy vložíme veškeré suroviny - cuketu, anglickou slaninu, cibuli, česnek, zelenou cibulku, vejce a promícháme. Přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, podle chuti trochu soli s pepřem a chilli. Dobře promícháme. Nakonec vmícháme polovinu strouhané mozzarelly. Směs
Podobné recepty jako Slaný cuketový koláč
Pečená rajčata ve vlastní šťávě recept
Pečeme zvolna nejdříve při 150 °C, po 1/2 hodině na 120 °C cca 2-3 hodiny podle velikosti rajčat. Po této době se rajčata pěkně scvrknou, ale uvnitř zůstane šťávička. Možná se zdá doba pečení dlouhá, ale celou dobu si nemusíme rajčat všímat. Čas pečení je orientační, řídíme se velikostí rajčat a vůn
Podobné recepty jako Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Domácí trdelník – vyzkoušejte recept na oblíbenou dobrotu ...
Trdelník už v našich městech a na poutích zdomácněl, a i když není původem český, ale spíš maďarský, oblíbili jsme si ho a přijali za svůj. Ve světě se o něm dokonce píše jako o tradiční české pochoutce :) A protože ceny trdla jsou mnohdy nastavené spíše pro turisty, přinášíme návod, jak si ho můžet
Podobné recepty jako Domácí trdelník – vyzkoušejte na oblíbenou dobrotu ...
Stifado řecká alchymie (podle mě) recept
Stifado - řecká alchymie (podle mě) Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale vyniknou chutě koření snoubené s červeným vínem. Už jen ten mořský vánek. 4,8 (15×) ejajama. 29
Podobné recepty jako Stifado řecká alchymie (podle mě)
Řezy 3Bit recept
2 lžičky kakaa. 1 prášek do pečiva. 300 g hladké mouky. Pudinková náplň: 500 ml mléka. 2 sáčky vanilkového pudinku. 2 sáčky vanilkového cukru. 150 g másla. 100 g moučkového cukru.
Podobné recepty jako Řezy 3Bit
Babiččina rychlá kulajda recept
Postup přípravy. Do hrnce s vodou (asi 2 litry) vložíme nakrájené oloupané brambory, nadrobno nakrájenou cibuli, houby, kmín a bobkové listy. Osolíme a dáme vařit. Když jsou brambory téměř měkké, zahustíme polévku smetanou, ve které důkladně rozmícháme mouku. Necháme ještě pozvolna vařit, až brambor
Podobné recepty jako Babiččina rychlá kulajda