Vepřová krkovice
Krkovička je tučnější kousek masa z prasete. Díky tomu, že je prorostlá, se dá připravit vcelku i nakrájená na plátky. Up...
Hovězí krk
Toto maso je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť právě z tohoto kousku masa se přip...
Italská polévka minestrone
Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polé...
Dušené hlávkové zelí recept
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na...
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dušená mrkev-Rouz recept
Postup přípravy receptu. Nakrájenou mrkev osmažíme na másle. Pak podlijeme vodou a dusíme. Při dušení přidáme sůl, cukr . Měkkou mrkev posypeme polohrubou moukou a zamícháme a vaříme těch 10minut, pak přilijeme trochu mléka.
Podobné recepty jako Dušená mrkev-Rouz
Salát s restovanou zeleninou, jogurtem a sýrem
Krátké restování a následné dušení kořenové zeleniny dodává salátu aromatickou a nasládlou chuť. Ta je zjemněná jogurtem a dochucená koriandrem a rukolou.
Podobné recepty jako Salát s restovanou zeleninou, jogurtem a sýrem
Dušené kysané zelí recept
Během dušení občas zamícháme. Podle chuti dušené kysané zelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme. Podle chuti dušené kysané zelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme. Dušené kysané zelí podáváme jako přílohu.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Dušené houby recept
dušení. nahlásit komentář . boha jeho, jak dlouho to mám dusit? Dám 15 minut :) 09.10.2019 07:20:36. Odpovědět. Jiří. nahlásit komentář. Pokud chcete houby dusit, tak je musíte dusit a ne pouze sušit na pánvi. Buď je tedy na té pánvi musíte přiklopit poklicí, aby pustily vodu a pomalu se dusily a za
Podobné recepty jako Dušené houby
Dušená mrkev recept
Během dušení sem tam promícháme, aby se nám zespodu mrkev nepřipalovala. Podle chuti přikořeníme pepřem a citronem. Pokud je mrkev od přírody sladká, nepotřebuje příliš kořenit, pokud má ale nevýraznou chuť (např. některé kupované), můžeme ještě dochutit malým množstvím cukru či použít více koření,
Podobné recepty jako Dušená mrkev
Dušená kapusta
Dušená kapusta je skvělá,ale zkus jí uvařenou pomlít a během dušení tam přidej na kousky nakrájenou vyškvařenou slaninu. Vyberte, co chcete vytisknout. Ingredience a postup přípravy Hlavní fotografie Galerie Komentáře. Kategorie: ...
Podobné recepty jako Dušená kapusta
Dobré dušené maso
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme mírně zezlátnout. Poté zasypeme mletou paprikou, přisypeme kuličky pepře a chviličku osmahneme, pak přidáme na plátky nebo na kostičky pokrájené maso, posolíme, necháme zatáhnout.
Podobné recepty jako Dobré dušené maso
Klasické kuře na paprice recept
Jinak jsem jedl kuře na paprice, doslova na paprice, kdy byly porce pouze osoleny a opaprikovány, po orestování se přidalo trochu papriky, podlilo a nechalo dusit. Postupně po trochách se podlívalo. Těsně před koncem dušení, asi 5 min. se přidal stroužek rozlisovaného česneku. Zbyla šťáva se hodila
Podobné recepty jako Klasické kuře na paprice
Dušený celer recept
No tak bych přidal jiný recept: celerová pomazánka s křenem. Syrový celer cca 15dkg-20dkg nastrouháme na jemno, k tomu přidáme na jemno strouhaný křen/ne krenex/ asi třetinu objemu křenu, tak asi 10dkg dobré šunky na kostičky či proužky, tak asi malou lžičku or.vegety, Majolku® s bílím jogurtem dle
Podobné recepty jako Dušený celer
Houbový kuba
Houby namočíme přes noc do vody. Rozškvaříme slaninu, zpěníme na ní na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a podusíme. Kroupy uvaříme v osolené vodě, smícháme s houbovou směsí, ochutíme solí, majoránkou, pepřem a česnekem.
Podobné recepty jako Houbový kuba
Hovězí na česneku recept
Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky česneku, které se při dušení rozpadnou. Zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso z větší části ponořené. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 1 hodinu (do změknutí).
Podobné recepty jako Hovězí na česneku
Maďarský guláš z hovězího masa recept
Nebudu proto přidávat nový recept. Cibuli osmahnu do růžova, dám zpěnit mletou papriku, rychle přidám maso které orestuju, pak rajčatový protlak který taky osmahnu, koření a trochu vody. V druhé polovině dušení dám rajčata a místo beraních rohů čerstvou papriku. Guláš je pak mírně zahuštěný moukou,
Podobné recepty jako Maďarský guláš z hovězího masa
Dušené zelí mojí babičky
Jinak na dušení cibule používám husí sádlo do kterého dám vyškvařit libovou slaninku, trošku zahustím moukou a vmíchám do vydušeného zelí, zahustím nadrobno nakrájeným bramborem - suprovní zelíčko - budu dělat pro návštěvu 26.12.06 - všem přeji krásný nový rok, bez připáleného jídla a jen samé dobro
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dušená mrkev
Mrkve omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka nebo na nudličky. Podlijeme trochou vody, přisolíme, přidáme kousek másla a mírném ohni dusíme doměkka.
Podobné recepty jako Dušená mrkev
Špagety s mletým masem recept
Jinak pro jirinku já sem kuchař povoláním a do bolonske směsi patří i vino a vaří se to nejlépe den předem a nechá do druhého dne uležet nemám rad lidi co se snaží dělat rozbroje a považují se za chytraky nejdřív si zjistěte co a jak a potom to komentujte takže ani jak jste to napsala Kejda podle va
Podobné recepty jako Špagety s mletým masem
Dušené hlávkové zelí
Doba dušení záleží na tloušťce nudliček a na tom, zda jsme použili zelí rané či pozdní, takže se nebudeme řídit časem v receptu, ale zelí v průběhu dušení ochutnáme. Zelí by v konečné fázi mělo zůstat na skus, takže sléváme, když je ještě trochu pevnější, jelikož ho budeme následně ještě krátce dusi
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Hovězí Stroganov II.
Koukám, že tady málokdo pochopil, že "stroganov" není "hovězí na žampiónech" - první je minutková příprava masa (a to nejde z každého masa), druhé je dušení - výsledek jsou dvě úplně jiná jídla! Ale nedivím se - pokud bych to nikdy nejedl, tak jak to má být, taky bych to asi nevěděl.
Podobné recepty jako Hovězí Stroganov II.
Dušený králík na hořčici recept
Králíka vykostíme a necháme ve větších kusech. 7 lžic oleje, hořčici, med, sůl a pepř dobře vymícháme a vetřeme do masa. Necháme do druhého dne...
Podobné recepty jako Dušený králík na hořčici
Pravý vepřový guláš recept
Vložíme na kostky nakrájené maso a opékáme, dále okořeníme maso (sůl, pepř, kmín) a vložíme protlak, ten je potřeba hodně prosmažit s masem, aby ztratil na kyselosti. Když tohle všechno máme hotové, tak zalijeme vývarem po okraj masa (během dušení se bude dolívat, je to lepší). Přidáme majoránku, če
Podobné recepty jako Pravý vepřový guláš
Vepřová játra luxusní recept
Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a naklepeme.Rozpálíme olej, do kterého dáme na ovonění dva stroužky česneku a orestujeme játra obalená...
Podobné recepty jako Vepřová játra luxusní
Hovězí roštěná recept
Pod pokličkou dusíme zhruba 1 hodinu. Podle potřeby podléváme vodou. Pokud je maso po 1 hodině dušení měkké (pokud by se nám zdálo maso tvrdé prodloužíme dobu dušení), připravíme si do zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem 3 lžíce hladké mouky a zalijeme studenou vodu. Sklenici uzavřeme, zatřepe
Podobné recepty jako Hovězí roštěná
Dušené žampiony recept
Recept na jednoduše zpracované žampiony a jiné hříbky, které podáváme třeba jako přílohu k masu. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené žampiony
Klasický španělský ptáček recept
Vzniklý vývar nalijeme na opečené španělské ptáčky, zamícháme a přikryté poklicí za občasného promíchání necháme asi 90 - 120 minut dusit. Můžeme použít i papinův hrnec, kde je doba dušení pouze asi 45 minut. Třetí vajíčko i sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Ptáčky vyndáme a udržujeme teplé.
Podobné recepty jako Klasický španělský ptáček
Moravské zelí recept
Pak přilijete vodu (jen do poloviny vrstvy) a přikryté dusíte, obvykle v troubě. Asi v polovině dušení přidáte nastrouhané jablko, sůl a trochu octa, Ke konci dušení přidáme nastrouhaný brambor a na sporáku ještě 5 min promícháváme. Mouka tam prostě nepatří....
Podobné recepty jako Moravské zelí
Dušené hovězí plátky
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojm ů. Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Hlávkový salát Hovězí maso Máslo Mrkev Pepř celý Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Sterilovaný hrášek Sůl Vývar. Podělte se s přáteli o recept Mohlo by vám zachutnat. Domácí
Podobné recepty jako Dušené hovězí plátky
Smetanová houbová omáčka recept
vydusit hříbky okmínované lehce osolené,udržovat dušení pár lžícemi vody po minimální dobu púl hodiny, následně zahustit mléčným klechtem se solamylem, povařit a zjemnit smetanou.Chuť hříbků bude ta pravá.Nerušit jejich chuť ničím jiným.
Podobné recepty jako Smetanová houbová omáčka
Dušené zelí
mady | 1. 10. 2013 13:38. Takhle mám zelí taky nejraději, ale nebude už dost sladké? Propláchnuté a ještě tolik cukru? Ale je jasné, že každý máme jiné chutě, já jsem prostě na kyselé :-) Ale jak píše Jarouš, když je čas a nálada, tak začít s cukrem zkaramelizovaným na sádle a na to cibulku a pak ze
Podobné recepty jako Dušené zelí
Hovězí na pepři recept
V závěru dušení, kdy se šťáva zredukuje, opět kontrolujeme a obracíme častěji. Hotové maso krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory nebo kaší. Na přílohu navrstvíme porci dušené cibule.
Podobné recepty jako Hovězí na pepři
Hovězí závitky se zelím recept
Při dušení celou dobu maso podléváme vývarem a dáváme pozor, aby se nám nepřichytilo. Jakmile jsou závitky skoro měkké přidáme zbytek zelí a ještě krátce podusíme. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v trošce studené vody, přidáme sůl, pepř a česnek. Závitky vrátíme do šťávy a prohře
Podobné recepty jako Hovězí závitky se zelím
Hovězí líčka na víně recept
Komu se během dušení zdá šťáva málo hustá, může opatrně vmíchat ve 100-150 ml studeného vývaru rozmíchané 2 lžičky mouky a dovařit (dodusit). Podáváme s bramborovou kaší. (Před podáváním můžeme šťávu přecedit).
Podobné recepty jako Hovězí líčka na víně
Dušený králík recept
Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.
Podobné recepty jako Dušený králík
Pravý maďarský guláš recept
Pravý maďarský guláš je pikantní pochoutka, která je oblíbená ve světě. Nezahušťuje se nikdy moukou a má málo šťávy, obsahuje stejný díl cibule a kližky. Recept na klasický hovězí guláš s různými přílohami podle chuti. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Pravý maďarský guláš
Kedlubnové zelí
Jana P | 12. 3. 2016 20:52. V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Segedínský guláš po maďarsku recept
Segedínský guláš je nejlepší maďarská pochoutka, ale žáden recept tady není pravý, jednou je tam sterilované zelí, málo papriky, chybějící ingredience. Zkuste tenhle segedínský guláš. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Segedínský guláš po maďarsku