Nakládané zelí do klasického sudu recept
Zelí musí být bez přístupu vzduchu, stále ponořené v tekutině, zátěží má být kyselinotvorný kámen (já mám velký křemen, ale i žula být může, ta křemen obsahuje) a být správná koncentrace soli. Zelí měkne, když místo mléčného kvašení nastoupí máselné. Viz komentáře terezky
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Kysané zelí ze sudu recept
Pravidelně doplňujeme vychlazenou převařenou vodu se solí (2dcl/1 kávovou lžičku soli) a udržujeme obnažené stěny sudu po odebrání zelí v čistotě. Případná plíseň se drží pouze na plínce, která se dá snadno vyprat. Zelí pod plínkou zůstává křupavé. Hlavně se díky radě maminky šetří spousta nechutné
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Minutka ze svíčkové
Minutka ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté. .. Minutka ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté. ...
Podobné recepty jako Minutka ze svíčkové
Kysané zelí
Kysané zelí - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Kysané zelí
Domácí kysané zelí
Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání. Zpočátku můžeme zelí čistou, dřevěnou palicí opakovaně stlačovat - tím podpoříme fermentaci a únik plynů. Zelí musí mít po celou dobu příp
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Halušky se zelím II.
Těsto dělám jiné, ale to nevadí,kysané zelí musí být a ta anglická nebo uzený bůček je to prostě mňamka. Jen u nás musí být ještě cibule na posypání na talíři a musí jí být hodně. Když ji loupám tak brečím, ale když ona ta potvora se sesmaží. Jinak jsem udělala fotku, tak ji posílám. Mějte se fajn.
Podobné recepty jako Halušky se zelím II.
Kachna se zelím a knedlíkem recept
Příprava zelí: Kysané zelí dáme do hrnce, přidáme cca 1,5-2 dl vody, pod pokličkou vaříme do měkka. Voda v zelí se musí téměř úplně odpařit. Do takto připraveného zelí přidáme zásmažku, kterou jsme mezitím připravili. Zásmažka: Na pánvi v oleji necháme osmažit drobné kostky anglické slaniny, přidáme
Podobné recepty jako Kachna se zelím a knedlíkem
Davídkovi pistolníci
Kysané zelí do sklenic Punčové řezy jako z cukrárny Nadýchaný hrnečkový perník Kuře na paprice (i pro začátečníky) Svíčková na smetaně Přidat recept Moje aktivita Registrovat se nebo přihlásit Uživatelské jméno Heslo Přihlásit se Registrovat se Zapomenuté heslo Davídkovi pistolníci Cukroví; Pečené c
Podobné recepty jako Davídkovi pistolníci
Grilovaná dýně Hokkaido na sladko
Postup přípravy. Omytou dýni si nakrájíme na proužky (kdo chce může oloupat, ale pokud je čerstvá, není nutno). Smícháme si cukr se skořicí. Dýni potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v cukru se skořicí. Dáme na rozpálený gril a z obou stran ogrilujem. Pak dáme na talíř a pokapeme citronem.
Podobné recepty jako Grilovaná dýně Hokkaido na sladko
Zelná bílá polévka recept
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Zelí vaříme skoro do měkka. Potom zalijeme polévku smetanou trochu naředěnou mlékem, do kterého jsme zamíchali mouku a necháme ještě asi 10 min. povařit. Pozor! Před vlitím smetany musí být už polévka dostatečně slaná, pak ne
Podobné recepty jako Zelná bílá polévka
Marinovaná krkovice pečená pomalu recept
Kysané zelí do sklenic Punčové řezy jako z cukrárny Nadýchaný hrnečkový perník Kuře na paprice (i pro začátečníky) Svíčková na smetaně Přidat recept Moje aktivita Registrovat se nebo přihlásit Uživatelské jméno Heslo Přihlásit se Registrovat se Zapomenuté heslo Marinovaná krkovice pečená pomalu Vepř
Podobné recepty jako Marinovaná krkovice pečená pomalu
Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept
Zelí musí být na povrchu zatopeno svou vlastní šťávou. Není-li na povrchu dost šťávy, přilijeme jí z nádoby, do které jsme jí odebírali při stlačování zelí. Láhev s naloženým zelím pak dáme do místnosti, kde je průměrná teplota 12-15°C. Zelí počne kvasit. Kvašení trvá 14-18 dní podle teploty místnos
Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve
Kysané zelí do sklenic recept
Kysané zelí si můžete koupit, ale to doma vyrobené si můžete přizpůsobit přesně podle své chuti - volba koření, s cibulí nebo bez ní. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, přestože bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Cuketová kaše
Terezko,tak jako každý jiný rok,tak i ten letošní jsme opět od známých dostali spoustu cuket.Na víkend bude uzené koleno a mělo k němu být cuketové zelí.Tvůj recept mě hodně zaujal,líbí se mi a tak ho vyzkouším místo zelí Já dělávám cuketovou omáčku ze zbytků dužiny,dovolím si rcp přidat do podobnýc
Podobné recepty jako Cuketová kaše
Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché. Kysané zelí je zdravé a oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí se hodí k tučným masům, zabijačkovým specialitám a podobně. 20.
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Minutová drobenka i do zásoby recept
Kdo podobný spotřebič nevlastní, tak mu to nemusí být hned jasné. Já ho vlastním už léta a pro mě to je a vždycky byl šlehač. mika59: Bezvadný nápad pro někoho, kdo často peče, ale i pro toho, kdo se nerad "patlá" rukama v těstě. Já tak připravuji tvarohové těsto na ovocné knedlíky nebo linecké, jen
Podobné recepty jako Minutová drobenka i do zásoby
Kvašáky
RADA: Jak připravit kysané zelí? 5. Za 7 až 14 dnů by měly být již vykvašené. Hotové kvašáky přemístěte do temna a chladna, aby se proces kvašení zastavil. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty. Klasické kvašáky. Celoroční kvašáky. Pravé ruské kvašáky. Nenechte si ujít sezónní inspirace a re
Podobné recepty jako Kvašáky
Domácí kysané zelí salátové recept
Pak zelí po částech pěchujeme do sklenic, nejraději se šroubovacím víčkem. Dbáme na to, aby bylo zelí důkladně ve sklenicích natlačené a nebyly tam vzduchové mezery. Používám dřevěné pěchovadlo - tlouk. Nadbytečnou šťávu odlijeme, ale zelí musí být ponořeno. Velmi lehce zašroubujeme, sklenice vložím
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí salátové
Rakytník recept
Rakytník v cukru a v medu: 1) V cukru: Část plodů se rozmačká a spolu s celými plody se zasypává cukrem, nejvíc cukru má být na vrchu sklenice. Stačí povázat pergamenem nebo celofánem. Takto vydrží celý rok. Používáme do čajů.
Podobné recepty jako Rakytník
Grilované koleno recept
Přivedeme k varu a ztlumíme plamen na minimum. Vaříme do měkka, ale nesmí se rozpadávat. Necháme ho ve vývaru zchladnout. Připravíme marinádu a dle své chuti dochutíme. Koleno potřeme marinádou a na grilu, kde udržujeme nepřímý žár, přiklopené grilujeme cca 50-60 minut dozlatova. Běhen grilování pot
Podobné recepty jako Grilované koleno
Rakytníkový sirup recept
Můžeme udělat rakytníkový med: 1 lžička namleté moučky se smíchá s 10 lžičkami medu. Můžeme také udělat rakytníkovou medicínu: 1 litr šťávy a 1,5 kg cukru mícháme do rozpuštění a plní se do lahví. Musí být uložený v chladu, užívá se 1 lžička denně.
Podobné recepty jako Rakytníkový sirup
Houbový tatarák recept
Kysané zelí je skvělý zdroj vitaminu C po celou zimu Co připravit dětem do školy, aby si na svačině pochutnaly, nevyhodily ji a nebyly to jen prázdné kalorie Hladká a chutná omáčka je prubířský kámen kuchařských dovedností Smažená jídla se těší oblibě. Mohou být i zdravější, než se zdá
Podobné recepty jako Houbový tatarák
Smažený vepřový jazyk recept
Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne…
Podobné recepty jako Smažený vepřový jazyk
Risotto s liškami
Kysané zelí do sklenic Punčové řezy jako z cukrárny Nadýchaný hrnečkový perník Kuře na paprice (i pro začátečníky) Svíčková na smetaně Přidat recept Moje aktivita Registrovat se nebo přihlásit Uživatelské jméno Heslo Přihlásit se Registrovat se Zapomenuté heslo Risotto s liškami Bezmasá jídla; Hodno
Podobné recepty jako Risotto s liškami
Vídeňský bramborový salát recept
Jakmile jsou brambory dovařené, dáme ohřát vývar – ale pozor, nesmí se vařit, musí být pouze horký. Ještě horké brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kostičky. Poté je ještě teplé dáme do mísy, zalijeme horkým vývarem, opatrně promícháme, přidáme cibuli s pažitkou, olej, sůl a pepř a ještě dá
Podobné recepty jako Vídeňský bramborový salát
Zelné závitky v rajské šťávě (holubky) recept
Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme jí celou vařit do hrnce s osolenou vodou . Hlávka musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce, hlávku během vaření obrátíme . Vaříme tak dlouho, dokud lupeny nebudou měkké . Uvařenou hlávku zelí necháme vychladnout, rozebereme ji
Podobné recepty jako Zelné závitky v rajské šťávě (holubky)
Šoulet recept
ArmDra: Děkuji za komentář, i bez masa to musí být dobré. Kysané zelí se k tomu také hodí, takže určitě někdy vyzkouším. Odpovědět ArmDra 9. 2. 2013 21:23 Tenhle klasický recept začal dělat můj tatínek podle nějaké kuchařky a mě moc chutnal, ale sama jsem ho nikdy nevařila, až kvůli snoubenci, se kt
Podobné recepty jako Šoulet
Nakládané kozí rohy recept
Postup přípravy. Očištěné kozí rohy dáme do velkého hrnce a zalijeme je horkou vodou, musí být ponořené a zakryjeme je poklicí. Necháme je takhle 20 minut, děláme to proto, aby papričky byly měkké a šly k sobě hezky rovnat. Po 20 minutách je scedíme a necháme okapat, aby v nich nebyla žádná voda. Vo
Podobné recepty jako Nakládané kozí rohy
Dobré bramborové knedlíky podrobně recept
Brambory na knedlíky vařím nejraději večer, do rána vychladnou a můžu z nich v klidu dělat. Brambory nevařím úplně doměkka - 1. ještě dojdou a za 2. knedlíky nemají tendenci se pak rozvářet. Recept asi vypadá dlouze a složitě, ale je jen podrobně rozepsaný, aby se i začínající kuchařinky orientovaly
Podobné recepty jako Dobré bramborové knedlíky podrobně
Pečené kysané zelí s kuřecími játry Theodor
Pečené kysané zelí s kuřecími játry Theodor - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Pečené kysané zelí s kuřecími játry Theodor
Vláčná Cuketová buchta
Kysané zelí do sklenic Přidat recept Moje aktivita Registrovat se nebo přihlásit Uživatelské jméno Heslo Přihlásit se Registrovat se Zapomenuté heslo Vláčná cuketová buchta Moučníky; Řezy; Hodnocení receptu je 5,0 (1) Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. Adka R. 0 názorů Doba přípravy 45 min 4
Podobné recepty jako Vláčná Cuketová buchta
Řezy s chutí studentské pečeti
Kysané zelí do sklenic Punčové řezy jako z cukrárny Nadýchaný hrnečkový perník Kuře na paprice (i pro začátečníky) Svíčková na smetaně Přidat recept Moje aktivita Registrovat se nebo přihlásit Uživatelské jméno Heslo Přihlásit se Registrovat se Zapomenuté heslo Řezy s chutí Studentské pečeti Moučník
Podobné recepty jako Řezy s chutí studentské pečeti
Houbařské těstoviny recept
Kysané zelí je skvělý zdroj vitaminu C po celou zimu Co připravit dětem do školy, aby si na svačině pochutnaly, nevyhodily ji a nebyly to jen prázdné kalorie Hladká a chutná omáčka je prubířský kámen kuchařských dovedností Smažená jídla se těší oblibě. Mohou být i zdravější, než se zdá
Podobné recepty jako Houbařské těstoviny
Hanušky (bramboráky z Českého ráje) recept
Tyto hanušky-bramboráčky vyzkouším.Musí být moc dobré.s mužem bramboráčky milujeme i do těsta přidáváme nasekané kysané zelí trochu,taky moc dobrý. Odpovědět dadulka111 5. 3. 2017 17:40 U nás cmunda. Odpovědět franto 5. 3. 2017 12:47 Karel-"Krkonozske halusky" U nas na SK -Kysuce sa to volalo polesn
Podobné recepty jako Hanušky (bramboráky z Českého ráje)
Zapečená cuketa s nivou a sušenou šunkou recept
Vydlabanou cuketu pokrájíme a v misce jí smícháme s rozdrobeným sýrem a nakrájenou sušenou šunkou. Naplníme cuketu a zapečeme asi 30 - 40 min. cca 200 st. (Do pekáčku pod cuketu dáme 1-2 lžíce oleje). Pečeme pod alobalem, před dokončením sundáme alobal, aby nádivka zčervenala.
Podobné recepty jako Zapečená cuketa s nivou a sušenou šunkou
Tři vejce do skla recept
Vejce na vaření musí mít pokojovou teplotu, pokud jsou z chladničky, vložte je do studené vody, přiveďte k varu, vařte maximálně minutu a zchlaďte. Měla by být akorát. Poznámka autorky receptu Oblíbená snídaně T. G. Masaryka a taky známý prvorepublikový film, v němž si hned trojroli suverénně střihl
Podobné recepty jako Tři vejce do skla