Valašská kyselica
Nemluvě o tom, že voňavá kyselica je to nejlepší na ukonejšení těla mučeného kocovinou uhnanou na silvestra nebo při tancovačce po mikulášském jarmeku ve Valašských Kloboukách. Na opačné, slovenské straně Bílých Karpat se dělá její příbuzná, kapustnica. Rozeznáte je na první pohled: kyselica je bílá
Podobné recepty jako Valašská kyselica
Mrkvová roláda
Postup. Troubu rozpalte na 200 °C (horkovzduch na 180 °C). Do mísy vložte celá vejce s cukrem a šlehejte je, dokud asi neztrojnásobí svůj objem a nezesvětlají do světlounce žluté až bílé barvy. Trvá to asi 5 minut dle výkonu šlehače. Mrkev oškrábejte, najemno nastrouhejte a následně přidejte k vaječ
Podobné recepty jako Mrkvová roláda