Avokádová pomazánka s tuňákem recept
Avokádová pomazánka s tuňákem namazaná na čerstvé pečivo nebo na opečené toasty, skvělá a lehká letní večeře. Jednoduše a rychle.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 zralé avokádo
- 1 konzerva tuňáka v oleji
- 1 jarní cibulka
- 1 limetka
- 1 lžička pikantní hořčice
- 3 vejce
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a necháme úplně vychladnout. Z avokáda odstraníme pecku a dužinu vydlabeme lžící. V míse ji pak úplně rozmačkáme, přidáme tuňáka z konzervy, hořčici a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Všechno promícháme.
Vejce nasekáme na drobné kousky a lehce ho vmícháme do pomazánky. Pak už jen podle chuti pomazánku dochutíme šťávou z limetky, pepřem a solí.