Pečené česnekové brambory recept
Pečené česnekové brambory jsou pro období studeného sychravého počasí tím pravým jídlem. Hlavně díky česneku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg menších brambor
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 700 ml zeleninového vývaru
- sůl
- mletý černý pepř
- při podávání:
- pažitka,tymián nebo petrželka
- hrubozrnná sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. V pekáči rozpustíme máslo přídáme olej, utřený česnek, špetku pepře a soli. Směs promícháme , nasypeme do ní očištěné brambory a promícháme, aby se brambory česnekovým máslem pěkně obalily.
Pak brambory zalijeme vroucím vývarem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Když jsou brambory měkké, přebytečnou tekutinu slijeme.
Brambory na talíři rozkrojíme, posypeme bylinkami a hrubou solí.