Kedlubnové hranolky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí2 porce

Smažené hranolky z kedlubny sice nejsou zdravější než ty z brambor, ale pro zpestření a změnu je občas stojí za to zařadit do jídelníčku. Když je ale místo smažení upečete v troubě, to je hned jiná písnička! Kedlubna je tělu prospěšná zelenina, která je bohatá na vitamín C, selen, vápník či draslík. Skvěle chutná v syrovém stavu, ale ani dušená, smažená či pečená vůbec není špatná. Hranolky z kedlubny, které připravíte v troubě, můžete mlsat bez špatného svědomí. Skvěle chutnají například v kombinaci s tvarohovými dipy ovoněnými bylinkami.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 větší kedlubna
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička kari koření


Způsob přípravy

Kedlubnu oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabší hranolky.

Nakrájenou zeleninu nasypeme do mísy, zakapeme ji olejem, poprášíme kořením a dobře promícháme.

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Kedlubny rozprostřeme na plech a pečeme přibližně 25 – 30 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kedlubnové hranolky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kedlubnové hranolky .
Nebo hledejte podobné podle části názvu kedlubnové hranolky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kedlubnové hranolky

Kde najít informace



×