Bramborová polévka s játry recept
Tento recept je na super lahodnou bramborovou polévku, kterou skvěle obohacuje chuť masa v podobě jater. Recept na tuto bramborovou polévku lze brát jako jeden ze základních, protože v kredencích, šuplících a v hlavách mnoha lidí leží nejrůznější varianty na recept na bramborovou polévku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 dkg másla
- 3 dkg cibule
- 5 dkg různé kořenové zeleniny
- 10 dkg jater
- 20 dkg brambor
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 2 dkg tuku
- 2 dkg hladké mouky
- 5 dkg čerstvých hub
- mletý pepř
- 1 dl mléka
- 1 žloutek
- trochu zelené petržele
Způsob přípravy
Na rozpuštěné máslo dáme očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou zeleninu, nakrájená játra, občas podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
Omyté brambory uvaříme ve slupce, oloupáme a spolu s udušenou zeleninou a játra prolisujeme. Zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme.
Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku, dáme do polévky, přidáme očištěné, umyté a nakrájené houby a vaříme.
Do hotové polévky přidáme mlety pepř, v mléce rozmíchaný žloutek a sekanou zelenou petržel. Podáváme s osmaženou houskou.