Domácí vegan-kešu sýr recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí1 porce

Pokud máte intoleranci na laktózu či jste z jakéhokoliv důvodu přestali jíst mléčné výrobky a přitom milujete sýry, zkuste si doma připravit rostlinnou alternativu sýru, která se tomu živočišnému rozhodně vyrovná. Sýr můžete přidat do salátu či podávat jako předkrm. To vše už necháme na vás.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100g kešu ořechů
  • 1 lahůdkové droždí
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 citronové šťávy
  • trocha soli
  • 150ml vody
  • 2g agaru v prášku (množství je orientační)


Způsob přípravy

Ořechy namočte nejméně na 1 hodinu do vody, sceďte a přesypte do mixéru spolu s lahůdkovým droždím, česnekem, citronovou šťávou, solí.Zalijte polovinou vody a rozmixujte dohladka.

Pokud chcete, můžete ke konci přidat nakrájené bylinky (pepř, chilly, oregáno). Nebojte se při přípravě sýru nešetřit lahůdkovým droždím, to tomu dodává tu sýrovou chuť.

Druhou polovinu vody přelijte do rendlíku, pečlivě promíchejte s agarem, nechte 2 minuty probublávat a sundejte z plotny. Ještě než začne agar tuhnout, vmíchejte do něj rozmixovanou ořechovou směs.

Připravenou směs nalijeme do pečícím papírem vyložené mističky či formičky, nechte trochu vychladnout a uložte alespoň na 2 hodiny do lednice,kde sýr hezky stuhne a všechny chutě se spojí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí vegan-kešu sýr recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí vegan-kešu sýr.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí vegan-kešu sýr .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí vegan-kešu sýr

Kde najít informace



×