Maskarpone krém do dortů recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí8 porcí

Italský čerstvý sýr vyráběný ze smetany - tedy mascarpone, je pro přípravu krémů do dezertů jako stvořený. Sice je značně tučný, ale jeho skvělá chuť černé svědomí snadno přebije. Krém z tohoto netradičně připravovaného sýra se hodí zejména ke kyselejším ovocným dortům. Kdo chce mít dezert vícepatrový a na řezu barevnější, může díl krému z mascarpone vylepšit například rybízovou marmeládou, která ho zbarví do růžova.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g mascarpone
  • 2 polévkové lžíce cukru krupice
  • ½ bio citronu


Způsob přípravy

Smetanu šleháme tak dlouho, dokud nezhoustne. Je lepší koupit 40% variantu, s ní to jde snáze, ale pokud se přeci jen nebude dařit, můžeme přidat sypký ztužovač šlehačky. Když je smetana tuhá, opatrně do ní vmícháme cukr.

Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru. Tu spolu s mascarpone přimícháme ke smetaně s cukrem a vzniklým krémem promazáváme jednotlivé dortové pláty a boky dezertu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Maskarpone krém do dortů recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Maskarpone krém do dortů.
Nebo hledejte podobné podle části názvu maskarpone krém dortů .
Hledat podobné recepty na internetu jako Maskarpone krém do dortů

Kde najít informace



×