Recept Dýňové noky

Detail receptu na jídlo Dýňové noky . Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Dýňové noky

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou snadno připraví i nezkušený kuchař.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a propasírujeme. Dýni rozkrojíme na čtvrtiny, vydlabeme semena a vnitřek potřeme olejem a utřeným česnekem. V předehřáté troubě na 170 stupňů pak čtvrtky pečeme asi půl hodiny.

Po vychladnutí dýňovou dužinu bez slupky propasírujeme a přidáme do mísy k bramborám. Přidáme žloutky, ricottu, muškátový oříšek, mouku a podle chuti osolíme. Vše důkladně promícháme.

Těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme na válec, který pak nakrájíme na špalíčky. Ve vroucí vodě pak nočky uvaříme.

Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou snadno připraví i nezkušený kuchař. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a p...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 90 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Dýňové noky


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Dýňové noky

Ingredience receptu Dýňové noky

200 g brambor
100 g dýně Hokaido
80 g hladké mouky
3 stroužky česneku
4 žloutky
2 lžíce rostlinného oleje
60 g ricotty
muškátový oříšek
sůl

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Zeleninové
Hledat podobné recepty jako Dýňové noky

Podobné recepty jako Dýňové noky


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů