Houbová nádivka do drůbeže recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření115 minPočet porcí4 porce

Kuře má samo o sobě trochu sušší maso, ale když se upeče společně s nádivkou, ztratí i tento handicap. Drůbež nadívaná houbami je skvělým receptem pro podzimní dny.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g hub (suchohřiby, kozáky)
  • 2 vejce
  • 1 houska
  • 40 g másla
  • ½ bílé části pórku
  • petrželová nať
  • strouhanka
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžička houbového prášku (lze vynechat)
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na kousky nebo plátky nakrájené, očištěné houby a dusíme je čtvrt hodiny. Za pomoci vařečky přitom vymačkáváme z pánve přebytečnou vodu, a když se všechna tekutina vydusí, směs vyndáme a odstavíme stranou.

Housky rozdrobíme, zalijeme zbylým máslem a rozšlehanými vejci. Směs promícháme a pokud bude moc tekutá, přidáme strouhanku. Do změklých housek zapracujeme podušené houby s pórkem a vytvoříme tuhou hmotu. Tu osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, nasekané lísky petržele, citronovou kůru a houbový prášek. Necháme chvíli odpočinout.

Nádivkou plníme připravenou osolenou drůbež, kterou potřeme olejem a pečeme dle velikosti přibližně 1 - 1,5 hodiny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Houbová nádivka do drůbeže recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Houbová nádivka do drůbeže.
Nebo hledejte podobné podle části názvu houbová nádivka drůbeže .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houbová nádivka do drůbeže

Kde najít informace



×