Houbová omáčka s hovězím masem recept
Houbová omáčka s hovězím masem a s houskovým knedlíkem nebo s rýží, je klasika, kterou vařily už naše babičky. Jemná, smetanová, voňavá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g hovězího masa
- 200 ml sladké smetany
- 300 g čerstvých hub
- 1 jarní cibulka
- mletý pepř
- sůl
- kmín
- hovězí vývar
- hladká mouka
- olivový olej
Způsob přípravy
Maso uvaříme v osolené vodě do měkka. Ve vyšší pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme na plátky nakrájené houby, špetku pepře a kmín. Za stálého míchání houby osmahneme, pak přidáme pár lžic vývaru a houby dusíme do měkka.
Nyní omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky. Za stálého míchání ji několik minut povaříme a podle potřeby ještě okořeníme a osolíme. Zdá-li se nám příliš hustá, můžeme přidat trochu vývaru.
Vařené maso nakrájíme na plátky a prohřejeme v hotové omáčce.