Hovězí na houbách recept
Hovězí na houbách je báječná omáčka, doplňte ji houskovými knedlíky, těstovinymi nebo dušenou rýží. Houby můžeme použít čerstvé, ale i sušené. Ty předem namočíme na pár hodin do vody.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g hub
- 4 plátky zadního hovězího masa
- 1 bílá cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Plátky masa naklepeme a z obou stran okořeníme solí a pepřem. Na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme plátky masa a z obou stran je opečeme.
Nakonec přidáme pokrájené houby, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme až maso změkne. Hotové plátky přendáme na talíř. Mouku rozmícháme v trošce vody a přidáme k houbové omáčce. Už jen krátce povaříme a dochutíme podle chuti kořením.
Masové plátky vrátíme do omáčky a hned podáváme s vybranou přílohou.