Hrachová polévka recept
Hrách jakožto celosvětově rozšířená plodina je příčinou toho, že hrachová polévka se konzumuje na mnoha místech světa. Tím je zaručena rozmanitost receptů, na které lze narazit. My vám přinášíme velmi jednoduchý, základní recept na hrachovou polévku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 20 dkg suchého hrachu
- 1 1/2 litru vody
- 4 dkg tuku
- 3 dkg hladké mouky
- 4 dkg cibule
- mletý pepř
- lžička červené papriky
- sůl
- těstovinová zavářka
Způsob přípravy
Suchý hrách opereme a na noc namočíme do studené vody. Vaříme jej ve vodě, v níž byl namočen.
Z tuku a mouky upražíme růžovou jíšku, přidáme nastrouhanou cibuli, mletý pepř, červenou papriku, zamícháme a dáme do polévky.
Když je hrách měkký, prolisujeme jej, necháme opět přejít var a osolíme. Do hotové polévky zavaříme libovolnou těstovinu.