Sdílet:

Hrachová polévka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Hrách jakožto celosvětově rozšířená plodina je příčinou toho, že hrachová polévka se konzumuje na mnoha místech světa. Tím je zaručena rozmanitost receptů, na které lze narazit. My vám přinášíme velmi jednoduchý, základní recept na hrachovou polévku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 20 dkg suchého hrachu
  • 1 1/2 litru vody
  • 4 dkg tuku
  • 3 dkg hladké mouky
  • 4 dkg ci­bule
  • mletý pepř
  • lžička červené papriky
  • sůl
  • těstovinová zavářka


Způsob přípravy

Suchý hrách opereme a na noc namočíme do studené vody. Vaříme jej ve vodě, v níž byl namočen.

Z tuku a mouky upražíme růžovou jíšku, přidáme nastrou­hanou cibuli, mletý pepř, červenou papriku, zamícháme a dáme do polévky.

Když je hrách měkký, prolisujeme jej, necháme opět přejít var a osolíme. Do hotové polévky zavaříme libovolnou těstovinu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrachová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrachová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrachová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrachová polévka

Kde najít informace



×