Hrachovo-jablečná polévka s mátou a křupavými slaninovými krutony recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Luxusní polévka, která svou barvou jasně říká, jak moc je zdravá. Vyzkoušejte tuto netradiční kombinaci s jablkem a křupavými slaninovými krutony.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 jemně nasekaná cibule
  • 2 stroužky česneku na jemno nasekané
  • 400 ml jablečného moštu
  • 400g mraženého hrášku
  • 400ml kuřecího vývaru
  • máta hrst listů, nasekané
  • Krutóny:
  • Na kostičky nakrájená pančeta
  • Dva plátky chlebu


Způsob přípravy

Na velké pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a špetku soli a restujeme 10 minut. Přidejte česnek a restujte další 2-3 minuty. Nalijte mošt a snižte teplotu o ½, poté přidejte mražený hrášek a kuřecí vývar. Vařte 2 minuty, poté přidejte mátu a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte, dokud nebude zcela hladký.

Do studené pánve dejte pancettu a restujte, dokud nezačne chrumkat. Rozsekejte chleba na malé kousky a pak dejte do pánve. Restujte, dokud nebude strouhanka a slanina opravdu křupavá.

Polévku nalijeme do misek a posypeme křupavou strouhankou a slaninou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrachovo-jablečná polévka s mátou a křupavými slaninovými krutony recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Kde najít informace



×