Hrnková buchta recept
Hrnková buchta je rychlá, jednoduchá a rozhodně si na ní pochutnáte. Tak jednoduchá, že její přípravu klidně svěřte větším dětem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 0,5 hrnku olivového oleje
- 2 vejce
- 1 hrnek polotučného mléka
- 1,5 lžíce kakaa
- náplň:
- 250 g jemného tvarohu
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 vejce
- 0,5 lžičky vanilkového extraktu
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. V míse si připravíme náplň. Rozšleháme vejce s tvarohem a cukrem a přidáme vanilkový extrakt. Ušleháme do hladkého krému.
V jiné míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek, olej, mléko a kakao, a ze všeho ušleháme hladké těsto. Formu na buchtu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
Těsto nalijeme do připravené formy. Na jeho pak povrch zvolna lijeme náplň a přitom ji pomocí lžíce lehce vmačkáváme do těsta.
Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi 30 až 40 minut.