Jablečná přesnídávka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření35 minPočet porcí4 porce

Když je úroda jablkem bohatá, vyplatí se udělat si domácí jablečné pyré, které chutná nejen mrňouskům, ale také dospělákům. Povařená rozmixovaná jablka dochucená šťávou s citronu a skořicí jsou skvělou přesnídávkou. Pyré se dá použít také jako ozdoba na lívance, vafle nebo ho lze mlsat jen tak na lžičku. Kdo má na zahradě jablečné přebytky a neví, co s nimi, je přesnídávka skvělým způsobem, jak jablka uchovat až do zimy.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 jablka
  • 2 lžíce cukru
  • 250 ml jablečného džusu
  • špetka mleté skořice
  • citronová šťáva


Způsob přípravy

Jablka umyjeme, oloupeme, nakrájíme na osminy a zbavíme jadřinců.

V menším hrnci rozehřejeme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Trvá to asi dvě minuty.

Ke zkaramelizovanému cukru přidáme jablka a za stálého míchání je necháme další dvě minuty podusit. Vařečkou při míchání odškrabáváme cukr, který se přichytil ke dnu hrnce.

Jablka zalijeme džusem, hrnec přiklopíme poklicí a ovoce necháme dusit, dokud nezměkne.

Zcela měkká jablka rozmixujeme tyčovým mixérem a pyré ochutíme citronovou šťávou, mletou skořicí a pokud bude třeba, trochu dosladíme. Přesnídávku promícháme a můžeme podávat nebo plnit do sklenic.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jablečná přesnídávka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jablečná přesnídávka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jablečná přesnídávka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jablečná přesnídávka

Kde najít informace



×