Játra na čínský způsob recept
Játra na čínský způsob podáváme samozřejmě s rýží. Nebo klidně jen s čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřových jater
- 1 lžíce sušených hub
- 1 menší bílá cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g špenátových listů
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 2 lžíce bílého vína
- 3 lžíce polévkového koření
- 2 lžičky cukru krupice
- 2 lžíce vody
- 1 lžička bramborového škrobu
- sůl
- rostlinný olej
Způsob přípravy
V misce si připravíme omáčku smícháním polévkového koření, škrobu, vína, vody a cukru. Podle chuti ji také osolíme. Játra zbavíme blan a nakrájíme je na tenké proužky. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej, přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, listy špenátu a zázvor. Nakonec přidáme i nakrájená játra a zprudka vše smažíme až jsou játra hotová.
Osmažená játra zalijeme připravenou omáčkou, prohřejeme a můžeme podávat.