Kedlubnové zelí recept
Kedlubnové zelí báječně doplní všechna pečená nebo i grilovaná masa. Můžeme k tomu podávat knedlíky, ale klidně i vařené brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 kedluben
- 2 menší bílé cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1,5 l vody
- sůl
- kmín
- cukr
- ocet
- sádlo
Způsob přípravy
Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme. Nasypeme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme i kmín. Přivedeme k varu a povaříme, až jsou kedlubny měkké.
V kastrole zahřejeme tři lžíce sádla a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Scedíme zbylou vodu z kedluben a necháme ji zchladnout. Odstředěné kedlubny přidáme k cibuli a vše promícháme . Ve vychladlé vodě z kedluben rozšleháme mouku a přidáme ji také do kastrolu.
Za stálého míchání kedlubnové zelí ještě krátce podusíme a nakonec ho dochutíme cukrem a octem , aby mělo tu správnou sladkokyselou chuť. Fotografie: Facebook.com