Sdílet:

Marcipán recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Sladká mandlová hmota - tedy marcipán -, se hodí například k modelování květin, ovoce a ke zdobení moučníků a domácích bonbonů.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g mandlí
  • trocha bílku


Způsob přípravy

Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a osušíme.

Mandle rozsekáme v mixéru nebo najemno nastrouháme. Nasypeme je do mísy a přidáme prosátý moučkový cukr.

Bílek nalijeme do hlubokého talíře a vidličkou napěníme. Přilijeme ho do směsi a třeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota.

V případě, že by hmota byla příliš řídká, přisypeme cukr. V opačném případěpřidáme trochu bílku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Marcipán recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Marcipán.
Hledat podobné recepty na internetu jako Marcipán

Kde najít informace



×