Mrkvovo-pastiňákový krém recept
Lahodný smetanový krém, který bude milovat celá vaše rodina. Vychutnejte si tuto jemnou oranžovou polévku s dvojí dávkou smetany a kouskem lahodného chleba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
- 1 jemně nasekaná cibule
- 3 stroužky jemně nasekaného česneku
- 1/2 lžičky černého mletého pepře
- hrst listů tymiánu
- 2 velké nakrájené mrkve
- 2 velké nasekané pastiňáky
- 1 l zeleninového vávaru
- 50ml smetany 33%
Způsob přípravy
Zahřejte slunečnicový olej na velké pánvi a jemně orestujeme cibuli s větší špetkou soli po cca 10 minut. Přidejte česnek, černý pepř a tymián a několik minut povaříme. Přidejte mrkev a pastinák a poté zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 20 minut, dokud zelenina nebude měkká.
Nalijeme smetanu a pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujeme, dokud nebude zcela hladká. Dochuťte a rozdělte mezi čtyři misky, a pokud chcete ozdobte smetanou.