Parmezánové žemličky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Parmezánové žemličky čerstvě vytažené z vaší trouby budou pryč než napočítáte do deseti. Tohle voňavé pečivo bude chutnat všem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g chlebové mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 100 g parmezánu
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 vejce
  • 5 g sušeného droždí
  • špetka soli


Způsob přípravy

V míse smícháme droždí, mouku,vodu, olej, 1 vejce, cukr a sůl a umícháme těsto. Na pomoučené ploše pak těsto hněteme tak dlouho, dokud se nepřestane lepit a bude hladké a pružné. Pak ho přendáme do olejem vymazané mísy, překryjeme ji folií a necháme těsto v teple kynout 45 minut.

Mezitím předehřejeme troubu na 210 stupňů. Vykynuté těsto na vále rozdělíme na 14 kousků. Každý kousek uválíme do tenčího válečku délky párku. Na každém válečku uvážeme volný uzel a vytvoříme tak žemličky. Ty potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným parmezánem a necháme je kynout asi 5 až 10 minut.

Po vykynutí žemličky naskládáme na olejem vymazaný plech a pečeme v troubě 10 až 15 minut dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Parmezánové žemličky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Parmezánové žemličky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu parmezánové žemličky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Parmezánové žemličky

Kde najít informace



×