Pikantní brambory pečené v troubě recept
Pikantní brambory pečené v troubě připravíme vegetariánům jen se sklenicí mléka nebo s čerstvým zeleninovým salátem. Pro milovníky masa můžeme přidat třeba plátek uzeného.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- mletý černý pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na plátky silné 4 až 6 mm. Na olejem vymazaný plech bramborové plátky naskládáme těsně vedle sebe. V misce ušleháme utřený česnek se špetkou pepře, soli a zbylým olejem.
Brambory na plechu lehce potřeme připraveným ochuceným olejem a v předehřáté troubě je pečeme dozlatova. Hned podáváme.