Pikantní hrachová polévka s krevetami recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Hráškovou polévku bych mohla jíst na sto způsobů a nikdy se mi neomrzí. Tento recept překvapí lehce pálivou chutí. O dokonalou tečku se postarají tepelně upravné krevety.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g mraženého hrášku
  • 750 ml drůbežího vývaru (nebo 1 kostka bio bujónu)
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 zralé avokádo
  • 200 g předvařených krevet
  • 2 lžíce limetkové nebo citronové šťávy
  • 1 - 3 wasabi pasty
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Česnek a šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji v hrnci. Jakmile zesklovatí, přidáme hrášek (asi 50 g odložíme stranou), zalijeme ho vývarem a na středním plameni povaříme deset minut.

Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a vydlabeme dužinu, kterou rozmačkáme vidličkou a pokapeme šťávou z limetky.

Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olej a krevety krátce zprudka opečeme - asi 2 až 3 minuty z obou stran.

Polévku sundáme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme rozmělněné avokádo, promícháme a polévku dochutíme solí, pepřem a wasabi pastou. Přisypeme zbylý hrášek a vše krátce prohřejeme.

Hotovou polévku ozdobíme na talíři opečenými krevetami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pikantní hrachová polévka s krevetami recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pikantní hrachová polévka krevetami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pikantní hrachová polévka s krevetami

Kde najít informace



×