Plněné banánky recept
Plněné banánky na vánočním stole nesmí chybět. Nejlepší jsou když se trochu rozleží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 180 g hladké mouky
- čokoládová poleva
- meruňková marmeláda
- 160 g Hery
- 2 vanilkové pudinky
- 25 g Solamylu
- 1/4 lžičky xanthanové gumy
- 85 g cukru moučka
- 1 citron
Způsob přípravy
Z mouky, cukru, solamylu, tuku, xanthanové gumy a lžičky nastrouhané citronové kůry vypracujeme na vále hladké těsto. Uložíme ho do ledničky a necháme alespoň hodinu odpočívat.
Mezitím si předehřejeme troubu na 170 stupňů. Po hodině z těsta uválíme placku tlustou asi 3 mm a vykrájíme formičkou tvary banánků nebo rohlíčků.
Na vymazaný plech naskládáme vykrájené cukroví a pečeme ho v předehřáté troubě asi 10 minut. Pak necháme banánky úplně vychladnout. Po vychladnutí vždy dva spojíme marmeládou, hotový banánek jednou polovinou namočíme v čokoládové polevě a necháme polevu ztuhnout.