Syrečková pomazánka recept
Někdo je miluje, druhý je nemůže ani cítit. Je pravda, že tvarůžky jsou značně aromatický pokrm, který nemusí každému vonět. Olomoucké tvarůžky, kterým se lidově říká též syrečky, jsou přitom velmi cennou potravinou. Obsahují velký podíl bílkovin, minimum cukru a téměř žádný tuk. Syrečky jsou proto skvělou potravinou i pro ty, kteří chtějí zhubnout. Pomazánka ze syrečků sice trochu zavání, ale za to skvěle chutná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g olomouckých tvarůžků
- 300 g polotučného tvarohu
- 100 g sterilovaných okurek
- 100 g sterilované červené papriky
- 100 g beraních rohů
- 100 g cibule
Způsob přípravy
Do mísy nastrouháme syrečky, přidáme nadrobno nakrájenou sterilovanou zeleninu a najemno pokrájenou cibuli.
Směs promícháme, zjemníme tvarohem a mažeme na čerstvé pečivo.