Treska s černou čočkou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí2 porce

Čočka beluga nebo také černá čočka obsahuje velké množství bílkovin, dokonce dvakrát vyšší než má tofu, a také spoustou vlákniny. Její příprava je snadná a v kombinaci s rybou chutná prostě výtečně.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g čočky Beluga
  • 2 filety z tresky
  • 300 ml vývaru (nebo bujonovou kostku)
  • 2 - 3 rajčata
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 - 4 lžíce olivového oleje
  • 50 g nesolených pistácií
  • 1 - 2 lžíce strouhanky
  • kůra z ½ citronu
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Čočku nasypeme do cedníku a pod tekoucí studenou vodou ji propláchneme. Necháme okapat, vložíme do hrnce, zalijeme ji vývarem a vaříme asi 15 - 20 minut.

Rajčata umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostičky. Asi 2 minuty před koncem doby vaření čočky je přidáme prohřát k luštěnině.

Nyní si připravíme posyp na rybu. Pistácie vyloupeme a rozmixujeme v mixéru nebo robotu společně s olivovým olejem, strouhankou a nastrouhanou kůrou z citronu.

Rybu umyjeme, osušíme, osolíme a lehce opepříme. Vložíme ji do na plech vyložený pečícím papírem a posypeme pistáciovou strouhankou, kterou rukou k masu lehce přitlačíme, aby se nepadala kolem.

Troubu předehřejeme na 180°C a rybu pečeme 15 - 20 minut.

V mezičase dochutíme čočku citronovou šťávou a pokud bude třeba, tak i solí. Hotovou rybu podáváme společně s čočkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Treska s černou čočkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Treska s černou čočkou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu treska černou čočkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Treska s černou čočkou

Kde najít informace



×