Tvarohový koláč bez těsta recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí

Tvaroh je skvělý mléčný výrobek. Bohatý je na bílkoviny, dodá tělu energii a obsahuje i další prospěšné látky - například vápník, draslík, hořčík, mangan, měď, které se postarají o pevné kosti a zuby. Na dezertu jehož základ tvoří tvaroh, si mohou pochutnat i ti, kteří dbají na zdravý životní styl.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva s vinným kamenem
  • 3 tvarohy v kostce (ne vaničkové)
  • 350 ml mléka
  • 150 g másla
  • 3 vejce
  • 1 menší panák rumu


Způsob přípravy

V míse smícháme sypké přísady, tedy mouku, cukr a kypřící prášek. V druhé míse vyšleháme vejce, tvaroh, mléko a rum. Pokud bude třeba, tvaroh ještě lehce doslaďte cukrem.

Středně velký plech nebo zapékací mísu vymažeme máslem. Dno posypeme 200 gramy sypké směsi, na ni nalijeme tvarohovou směs a tu zasypeme zbývající sypkou směsí. Poslední vrstva bude máslo. To musí být dobře vychlazené, aby se dalo na koláč nahrubo nastrouhat.

Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut. Zda je buchta upečená zjistíme tak, že se kraje budou oddělovat od stran. Po vychladnutí se koláč trochu propadne, to je ale v pořádku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Tvarohový koláč bez těsta recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Tvarohový koláč bez těsta.
Nebo hledejte podobné podle části názvu tvarohový koláč bez těsta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tvarohový koláč bez těsta

Kde najít informace



×