Vepřová krkovička na pánvi recept
Vepřová krkovička na pánvi s domácím bramborovým salátem. Nebo s dušenou zeleninou. Ani salát z čerstvé sezónní zeleniny není špatná volba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřové krkovičky
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- špetka mletého barevného pepře
- špetka sušeného česneku
- špetka mletého kmínu
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na čtyři plátky. Každý plátek z obou stran potřeme olejem a okořeníme solí, pepřem, česnekem a kmínem.
Na rozpáleném oleji pak plátky masa restujeme z každé strany asi 1 až 2 minuty. Přidáme máslo a znovu maso opékáme asi 6 až 7 minut. Během té doby ho několikrát obrátíme aby se propeklo z obou stran.
Hotové maso hned podáváme s vybranou přílohou.