Vepřové maso se zeleninovou omáčkou recept
Vepřové maso se zeleninovou omáčkou je lehké jídlo, například na sobotní oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- vepřové maso
- 1 ks červená kuchyňská cibule
- ½ ks cuketa
- 1 ks červená kapie
- slunečnicový olej
- sůl
- černý pepř - mletý
- kmín - mletý
- majoránka - sušená
- jemná dětská krupička
- červená paprika – sladká
- voda
Způsob přípravy
Vepřové maso si nakrájíme na tenké plátky a naklepeme. Zeleninu si opláchneme. Cibuli a cuketu zbavíme slupky. Vše nakrájíme na maličké kousky.
V hrnci si na oleji restujeme červenou cibuli. Přisypeme ostatní zeleninu. Orestujeme. Přilijeme kapku vody a malou chvíli podusíme. Přidáme plátky vepřového masa a zalijeme vodou.
Okořeníme a pod pokličkou vaříme. Na závěr můžeme, ale nemusíme, zahustit jemnou krupičkou. Krátce povaříme.
Jako přílohu podáváme bramborový knedlík. Dobrou chuť.