Sdílet:

Višňový sorbet recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Višňový sorbet je lahodná a osvěžující zmrzlina do horkého léta. Místo višní můžete použít i jiné letní ovoce.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 700 g višní
  • 250 g cukru
  • 250 ml vody
  • 1 citron


Způsob přípravy

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr a za občasného míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a povaříme, až se všechen cukr rozpustí a dostaneme hustý sirup.

Z omytých višní odstraníme pecky a v mixéru je společně s cukrovým sirupem a lžičkou citronové šťávy rozmixujeme. Směs nalijeme do plastové nádobky s víkem a uložíme do mrazáku.

Za dvě hodiny směs znovu prošleháme. Opakujeme to alespoň třikrát, pak je zmrzlina připravena k podávání.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Višňový sorbet recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Višňový sorbet.
Nebo hledejte podobné podle části názvu višňový sorbet .
Hledat podobné recepty na internetu jako Višňový sorbet

Kde najít informace



×