žitno pšeničný chléb z žitného kvásku recept


žitno pšeničný chléb z žitného kvásku recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na žitno pšeničný chléb z žitného kvásku, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření žitno pšeničný chléb z žitného kvásku. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších žitno pšeničný chléb z žitného kvásku receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Kváskový pšenično  žitný chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový pšenično žitný chleba recept

Postup přípravy. K rozkvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme kynout. Stačí, když svůj objem zvětší o 50%, pak můžeme vytvarovat bochník, který necháme nakynout v ošatce. Upečeme v dobře vyhřáté troubě (230-250°C/asi 35-45 minut). Necháme vychladnout na mřížce.

Podobné recepty jako Kváskový pšenično žitný chleba

Pšenično  žitný kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično žitný kváskový chléb recept

Postup přípravy. Lžíci kvásku, vlažnou vodu a mouku smícháme, misku zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát. V míse smícháme mouky, sůl a koření. Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme přibližně 3 hodiny na teplém místě kynout.

Podobné recepty jako Pšenično žitný kváskový chléb

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept

Žitný kvásek smícháme s 250 g vody a 250 g žitné mouky (vše z už odváženého množství) a zakryté necháme prokvasit. Trvá to, podle okolní teploty a síly kvásku, asi 16-24 hodin. Vykvašený má hodně zvětšený objem, příjemně nakysle voní a na povrchu se objevují kráterky po prasklých bublinách.

Podobné recepty jako Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem

recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chléb („prvňáček”) recept

Večer si do mísy dáme 50 g žitného kvásku, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Ráno, po 12 hodinách, by mělo být kváskové těsto nadýchané plné bublinek. Odebereme si trochu kvásku do skleničky a uložíme do ledničky na další pečení

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb („prvňáček”)

Výborný domácí chléb z žitného kvásku recept

Výborný domácí chléb z žitného kvásku

Zalijeme vlažnou vodou a důkladně zpracujeme. Nyní odložíme do druhého dne (na cca 12 hod). Těsto nám pěkně vykyne. Vykynuté těsto si nandáme na silikonový vál a začneme přidávat ostatní suroviny. Pšeničnou chlebovou mouku, koření a trochu soli. Promícháme a přisypeme poslední surovinu a to pšenično

Podobné recepty jako Výborný domácí chléb z žitného kvásku

Kváskový žitno pšeničný chléb s pohankou

Večer připravíme rozkvas smícháním surovin v misce, kterou následně přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin pracovat. Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a uložíme do lednice na příště. Do rozkvasu přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Buď ručně nebo v robotu. Necháme kynout po

Podobné recepty jako Kváskový žitno pšeničný chléb s pohankou

Domácí chléb pšenično žitný recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chléb pšenično žitný recept

domácí žitný chléb z trouby. Suroviny: mouka žitná chlebová, mouka hladká pšeničná, droždí, sůl, kmín celý, voda, ocet, semínka sezamová, semínka slunečnicová, restovaná cibulka, česnek. Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře.

Podobné recepty jako Domácí chléb pšenično žitný

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku recept

1 rozšlehané vejce 2 lžíce oleje pivní kvásek 200 g pšeničné chlebové mouky 160 g celozrnné pšeničné mouky 6 lžic hladké mouky 1,5 lžičky cukru 3 lžičky soli 3 lžičky kmínu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Suroviny na pivní kvásek dobře pr

Podobné recepty jako Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku

Celokváskový pšenično-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celokváskový pšenično-žitný chléb recept

50 g 50 g pravidelně živeného žitného kvásku 200 g 200 g žitné chlebové mouky 320 320 g (i trošku více, podle hustoty kvásku) hladké mouky 2 lžičky 2 lžičky soli 1-2 lžičky 1-2 lžičky kmínu nebo chlebového koření

Podobné recepty jako Celokváskový pšenično-žitný chléb

recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chléb s kaší recept

30 g 30 g žitného kvasu 150 g 150 g vody 150 g 150 g žitné mouky celozrnné jemné Kaše: 70 g 70 g celozrnné mouky pšeničné ... chléb v v troubě domáci chleba s pivom recept recept chleb s kaší chléb pšenično žitný recepty recept na žitný chléb z kvasu chleba z pšeničného kvasu žitný kvas recept na ch

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s kaší

Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept

Suroviny: kvas žitný, jogurt bílý, mouka žitná chlebová, mouka hladká, brambory, sůl, kmín drcený, kmín celý, semínka lněná, koření chlebové, droždí. Na přípravu těsta použijeme pekárnu, která perfektně těsto propracuje. Do pekárny vložíme v pořadí: kvas, vodu, mouku, nastrouhaný brambor na….

Podobné recepty jako Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový /

recept internet
recept internet

Celozrnný chléb pšenično-žitný recept

Suroviny: voda, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, kvas žitný, kmín drcený, sůl, droždí čerstvé. Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na….

Podobné recepty jako Celozrnný chléb pšenično-žitný

Kváskový žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový žitný chléb recept

Z připraveného kvásku jsem odvážíme 200 g, přimícháme k němu 200 g žitné mouky a opět přiměřené množství vody. Dále přidáme všechny ostatní ingredience, které chceme v chlebu mít – použila jsem pouze lněná semínka a sůl, nic vám však nebrání vyřádit se s ořechy, olivami, sušenými rajčaty,.. Solí ...

Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb

Kváskový pšenično žitný chleba stránka 2

Postup přípravy. K rozkvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme kynout. Stačí, když svůj objem zvětší o 50%, pak můžeme vytvarovat bochník, který necháme nakynout v ošatce. Upečeme v dobře vyhřáté troubě (230-250°C/asi 35-45 minut). Necháme vychladnout na mřížce.

Podobné recepty jako Kváskový pšenično žitný chleba stránka 2

Obyčejný žitno-pšeničný chléb recept

1 lžička soli 1 lžička cukru 150 g hladké mouky 400 g žitné chlebové mouky 2 lžičky drceného kmínu 1,5 lžičky sušeného droždí po pípnutí slunečnicová semínka lněná semínka sezamová semínka Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy

Podobné recepty jako Obyčejný žitno-pšeničný chléb

Žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chléb recept

K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout. Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v

Podobné recepty jako Žitný chléb

Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb recept

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak raději 13 až 16 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). Uvařeno. Přidat do oblíbených (14×)

Podobné recepty jako Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb

Žitný celozrnný kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný celozrnný kváskový chléb recept

Postup přípravy Do mísy připravíme veškeré suché ingredience a řádně promícháme. Pak odměříme kvásek (když bude trochu více, nevadí), nakonec přilejeme vodu. Krátce promícháme, aby vznikla kompaktní hmota. Necháme 20 odpočinout, mouka naváže vodu.

Podobné recepty jako Žitný celozrnný kváskový chléb

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, olej, kmín celý, mléko, ocet, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, semínka slunečnicová. Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude….

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Žitný kváskový chleba z remosky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kváskový chleba z remosky recept

Postup přípravy. Smícháme kvásek a 100 g vody s celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme v teple 10-12 hodin kvasit. Do hotového rozkvasu vmícháme zbytek surovin, chvíli necháme odpočinout a těsto urovnáme do vymaštěné formy (měla jsem kulatou nerez krabičku).

Podobné recepty jako Žitný kváskový chleba z remosky

Pšenično-žitný chléb
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chléb

Pšenično-žitný chléb - recept: Do pekárny vložíme tekuté, pak suché ingredience a zapneme pekárnu. Program: SPRINT nebo základní.

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb

recept internet
recept internet

Žitno-pšeničné dalamánky recept

30 g 30 g žitného kvásku 160 g 160 g vody 150 g 150 g žitné celozrnné mouky – promícháme, zakryjeme a necháme 10-12 hodin kvasit Těsto: 180-200 g 180-200 g vody 150 g 150 g žitné chlebové mouky 200 g 200 g pšeničné chlebové mouky 2 2 rovné lžičky soli drcený kmín

Podobné recepty jako Žitno-pšeničné dalamánky

Kváskový žitný chléb recept

Necháme vždy tak 15 minut „vyvětrat“ a opět uložíme např. k topení. Čtvrtý den už kvásek kysele voní, šestý den tvoří velké bubliny - ideální k pečení. Z připraveného kvásku jsem odvážíme 200 g, přimícháme k němu 200 g žitné mouky a opět přiměřené množství vody. Dále přidáme všechny ostatní ...

Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb

Kde najít informace



×