Pražené mandle
Nevyloupané mandle spaříme vroucí vodou, případně chvíli povaříme, aby nam povolila slupka. Mandle postupně zbavujeme slupek. Po vychladnutí se mandle loupou lépe. Po vyloupání ze slupky je důležité každou jednotlivou mandli rozdělit na dvě části. Dojde potom k daleko lepšímu propražení. Osvěčil se
Podobné recepty jako Pražené mandle
Lívanečky se šlehačkou a jahodami recept
Suroviny: mouka hladká, mléko, sůl, cukr moučkový, vejce, droždí sušené, jahody, šlehačka, cukr moučkový. Rychlý oběd či večeře která potěší děti i dospělé, to jsou tyto kynuté lívance se šlehačkou a jahodami. Jednoduše připravíme kynuté těsto a na….
Podobné recepty jako Lívanečky se šlehačkou a jahodami
Lehká tvarohová pomazánka od Havlíčka recept
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev najemno nastrouháme. Smícháme s tvarohem a jogurtem, osolíme,okořeníme. Podáváme s tmavým chlebem.
Podobné recepty jako Lehká tvarohová pomazánka od Havlíčka
Jablkový tvarohový koláč
1 ks žloutek 1 balíček prášek do pečiva Tvarohová nádivka 250 g tvaroh 1 ks vejce 1 balíček vanilkový cukr 3 lžíce cukr Jablková nádivka 400 g jablka 3
Podobné recepty jako Jablkový tvarohový koláč
Tvarožník – dokonalý recept na tradiční český moučník ...
Troubu předehřejte na 170 °C, pekáček (30 x 20 cm) vymažte máslem. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a zlehka ho přimíchejte do tvarohového těsta. Vlijte ho do připraveného pekáče, uhlaďte povrch a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu, až zpevní. Troubu neotvírejte, jen ji vypněte a po 30 minutách pootevř
Podobné recepty jako Tvarožník – dokonalý na tradiční český moučník ...
Tradiční pučálka ze zeleného hrachu
Tradiční pučálka ze zeleného hrachu. 35x. Tradiční postní jídlo, pučálka, které jistě zná generace našich babiček. Říká se mu také pálenec a jde o tradiční staročeský pokrm z naklíčeného hrachu. Počet surovin na jeho přípravu spočítáte na prstech jedné ruky, důležitou roli zde totiž hraje především
Podobné recepty jako Tradiční pučálka ze zeleného hrachu
Tradicni domaci laban (jogurt) recept
V arabskem svete je jogurt temer kazdodenni zalezitosti, proto se vyrabi velmi casto. Toto je tradicni zpusob, ktery nevyuziva zadne elektricke pristroje. Do podobnych jsem pridala jogurt, ktery uz tu je. Muj je o neco jiny, slozenim ingredienci i postupem.
Podobné recepty jako Tradicni domaci laban (jogurt)
Můj tradiční guláš s paprikou recept
Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, v něm osmahneme cibuli, přidáme maso, mletou sladkou a pálivou papriku a vše krátce osmahneme. Směs zalijeme vývarem, přidáme pokrájenou papriku, koření a sůl a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka. Guláš dochutíme solí a pepřem, zahušťovat ho nemusíme, vzhled
Podobné recepty jako Můj tradiční guláš s paprikou
Tradiční paštikové koření recept
Postup přípravy Dnes už není třeba si koření doma mlít (tlouct v hmoždíři), všechna se dají pohodlně koupit mletá kromě paštik jsem si zvykla je používat i na obyčejné vaření, tím zmizel problém s odstraňováním vyvařených kuliček, listů apod.
Podobné recepty jako Tradiční paštikové koření
Tradiční chléb recept
Do nádoby dáme vodu a sůl a přisypeme smíchanou mouku s droždím. Program na základní chléb, propečení dle chuti, ale střední je dobré. Pokud přidáte semínka, tak až po základním zamíchání.
Podobné recepty jako Tradiční chléb
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 6x. Ano, většina z nás si při tomhle slově vybaví zmrzlinu nebo jogurt, ale této typické římské polévce patří označení „strakatá“ či „cancourkatá“ prapůvodně. A nevztahuje se k čokoládě, ale k vajíčkům.
Podobné recepty jako Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Tradiční pohanková galetka se sázeným vejcem
Tradiční pohanková galetka se sázeným vejcem Zdroj: PROBIO. 6x. Když se řekne galetka, může se vám vybavit koláč se sladkou náplní, s okraji zohýbanými dovnitř. Anebo se vám může vybavit tato tradiční verze palačinek z pohankové mouky složených do psaníčka, se sázeným vejcem uvnitř.
Podobné recepty jako Tradiční pohanková galetka se sázeným vejcem
Tradiční guláš z hovězí kližky
Tradiční guláš z hovězí kližky Zdroj: archiv Pražské řeznictví. 10x. Pro přípravu dobrého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozvaří a guláš krásné zahustí bez použití mouky. Plnou chuť doladí koření, česnek a trochu protlaku. V jednoduchosti je prost
Podobné recepty jako Tradiční guláš z hovězí kližky
Tradiční focaccia recept
Postup přípravy. Droždí rozdrobíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Postupně zapracováváme mouku, aby vzniklo hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě. Jakmile těsto vykyne, dáme ho na vál, propracujeme a rozdělíme na dva či více bochánků. Pokud se těsto lepí, podsypávám
Podobné recepty jako Tradiční focaccia
„Vánoční tradice“: Medové perníčky recept
Pečení 5-6 minut/plech. Zdobení: to už nechám na vás. Cena: 95,-. Mouku, solamyl, cukr, sodu a kakao pořádně promíchejte. Nové koření roztlučte v hmoždíři na jemno. Přisypte k moučné směsi společně s ostatním kořením. Ještě jednou promíchejte a prosejte přes jemné sítko do velké mísy.
Podobné recepty jako „Vánoční tradice“: Medové perníčky
Český guláš
1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso, přidáme pepř, kmín a česnek utřený se solí. Přikryjeme a za občasného podlévání vodou dusíme. 2.
Podobné recepty jako Český guláš
TZATZIKI originální řecký recept
1 lžička citronová šťáva 350 g řecký jogurt - pravý 350-400 g 1 lžíce kopr nasekaný najemno 1 lžíce máta nasekaná, ale nemusí být Varianta místo řeckého jogurtu 200 g měkký tvaroh 200 g bílý jogurt odkapaný přes noc
Podobné recepty jako TZATZIKI originální řecký
Tradiční italské lasagne
Jednoduchá škvarková…. Tradiční italské lasagne - recept: Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový.
Podobné recepty jako Tradiční italské lasagne
Ovesné lívanečky od Petra Havlíčka recept
Postup přípravy. Vejce smícháme s cukrem, vločkami, mlékem a skořicí. Pro křupavější verzi necháme vločky celé, můžeme také nechat polovinu vcelku a polovinu rozdrtit na jakousi celozrnnou mouku. Smažíme nasucho dozlatova.
Podobné recepty jako Ovesné lívanečky od Petra Havlíčka
Zázvorky staročeské vánoční cukroví
1. Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary (původně tzv. zázvorky - tvar podobný mořskému koníkovi), které necháme do druhého dne odležet. 2. Druhý den pečeme na pečícím papíru ve středně vyhřáté troubě té
Podobné recepty jako Zázvorky staročeské vánoční cukroví
Palačinky
1 balíček vanilkový cukr Postup přípravy palačinek 1 Vše dobře rozmícháme ponorným mixérem na hladkou hmotu. Postupně smažíme po obou stranách na pánvi na lžičce oleje. Doporučuji používat speciální pánev na palačinky s nízkým okrajem a nepřilnavým povrchem. RADA: Jak udělat jemné a nadýchané palači
Podobné recepty jako Palačinky
Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka recept ...
Po jeho zhnědnutí přidáme cibuli, česnek, celerový stonek a mrkev chvíli restujeme za stálého míchání. Vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, oregano a červené víno a chvíli společně podusíme. Těstoviny uvaříme al-dente, necháme okapat a dáme do mísy. Přidáme masovou omáčku, přidáme olivový ole
Podobné recepty jako Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka ...