Křupavý patizon z trouby recept
Patizon nakrájíme na cca 1 cm plátky, oloupeme a vytáhneme vnitřní zrníčka. Osolíme z obou stran a necháme pustit vodu. Poté osušíme. Vejce rozšleháme s mlékem a česnekem. Strouhanku smícháme s pepřem, sýrem a paprikou. Kousky osušeného patizonu obalíme v mouce, vejcích a ochucené strouhánce.
Podobné recepty jako Křupavý patizon z trouby
Dušené hlávkové zelí recept
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Řízky z patizonu
Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připravit tuto netradiční zeleninu. Podáváme je s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory. Patizony nakrájíme na centimetrové plátky a osolíme je z obou stran. Chvíli je necháme stát
Podobné recepty jako Řízky z patizonu
Dušené zelí
Přidáme špetku cukru a když cukr lehce zkaramelizuje, nasypeme do pánve pokrájené zelí. Osolíme, přisypeme kmín a trochu podlijeme vodou. Vše přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Pak zelí zahustíme jíškou, kterou jsme připravili z trochy hladké mouky a másla. Nakonec dochutíme octem, cukrem a
Podobné recepty jako Dušené zelí
Řízečky z patizonu recept
K hladké mouce přimícháme na jemno nastrouhaný sýr. Každý plátek patizonu obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance. Plátky patizonu osmažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Řízečky z patizonu podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem a okurkovým salátem.
Podobné recepty jako Řízečky z patizonu
Dušené kysané zelí recept
V jednoduchosti je síla. To jsme si pošmákli na zelíčku s knedlíkem a kachnou, chrochtání blahem nebralo konce. Ta kachna se pekla na 70 stupňů 12 hod a na závěr se na 120 2 hod dogrilovala, maso je pak šťavnaté, je to mňamka.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Dušené zelí mojí babičky
Zelí dělám přímo na cibulce, bez slévání vody - chuť doladím cukrem, hustotu bramborovými vločkami a zatím všem chutnalo :-) Co ale mně nesmí chybět na úplný závěr je pár kapek Maggi - toho z hranaté lahvičky.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Patizon jako minutka recept
Dále položíme na plátky patizonu podle chuti plátek šunky, salámu nebo anglické slaniny. Patizon připravený jako minutka se podává s vařenými brambory posypanými drobně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou. Podle chuti můžeme potřít patizon oblíbenou hořčicí nebo pokapeme cikánskou či čertovskou om
Podobné recepty jako Patizon jako minutka
Kedlubnové zelí
Oloupané a očištěné kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji přidáme kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme kmínem. Když je zelí téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou a dodusíme. Dochutíme. Kedlubnové zelí chutná k pečeným masům nebo brambor
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Patizon s vejcem recept
Zarytí masožravci můžou před posypáním cibulí na patizon položit plátek šunky či několik koleček salámu a potom přidat vejce. Další varianta - místo cibule a vejce můžeme posypat plátek patizonu nastrouhanou nivou. Patizon s vejcem podáváme s brambory a podle chuti ho můžeme polít čertovskou či ciká
Podobné recepty jako Patizon s vejcem
Patizoňáčky bramboráky z patizonu
Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou uzeninu, nastrouhaný česnek, vejce, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Vše dobře promícháme a pak směs zahustíme trochou mouky (lze použít i strouhanku)
Podobné recepty jako Patizoňáčky bramboráky z patizonu
Polévka z pečeného patizonu recept
Takto připravený patizon dejte péct do trouby rozehřáté na 140 stupňů na dvě hodiny. Po dvou hodinách orestujte v hrnci na olivovém oleji cibuli, brambory a mrkev nakrájené na kostky. Z patizonu oberte tymián a česnek vymáčkněte ze slupek. Patizon i česnek přidejte k zelenině do hrnce a zasypte lžič
Podobné recepty jako Polévka z pečeného patizonu
Restovaný patizon recept
Osušíme kuchyňským ubrouskem. Potřeme olejem s česnekem a restujeme z obou stran na... Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu ... patizon nejlepší recepty recepty na patizony nejlepší recepty z patizonu patyzon patizony recepty patyzon recepty recept z patizonu patyzon recept patison recept recepty z p
Podobné recepty jako Restovaný patizon
Patizonové karbanátky
Tento recept jsem dělala už dvakrát, poprvé jsem měla těsto také dost řídké, ale nyní se z toho dalo krásně tvarovat a stačili mi přidat jenom 3lžíce mouky, ono fakt záleží na patizonu. Recept je vynikající - rodina si dobře pochutnala. Díky za něj
Podobné recepty jako Patizonové karbanátky
Koložvárské zelí
Robim ju z mleteho masa ktore podusim na cibulke s mlet. paprikou.Vrstvenie je trochu ine: tretina kysaneho zeli (mierne poduseneho aby nebolo moc kysle) polovica predvarenej ryze, polovica masa, polovica klobasky na drobno, druha tretina zeli a na to jeden kelimok kysanej smotany.
Podobné recepty jako Koložvárské zelí
Kološvárské zelí recept
Zatím si na druhé pánvi rozehřeme zbylý olej a taktéž na něm dozlatova osmažíme cibuli. Přidáme zelí a rýži, promícháme, chvíli podusíme a odstavíme. Do zapékací mísy (nebo pekáče) dáme 1/2 směsi rýže a zelí, na to vrstvu orestovaného masa a na kolečka nakrájenou klobásu (vegetariáni vynechají).
Podobné recepty jako Kološvárské zelí
Dušené jemné zelíčko
Kapusta je konzervovaná a slaná nie je. Pri varení nie je problém jedlo dosoliť, ak treba, ale ja to robím málokedy. Jedlá nepresáľam, takže Martin, úlne ti rozumem. Ak si odkázaný na kapustu z obchodu, ja by som ju iba zcedila ( šťavu možno použiť na iné jedlo, napr. polievku, tam sa bude riediť )
Podobné recepty jako Dušené jemné zelíčko
Kološvárské zelí z remosky
Na osmažené pokrájené cibuli dozlatova osmažíme mleté maso, které osolíme, opepříme a po osmažení přidáme krátce zpěnit i sušenou papriku s nastrouhaným česnekem. Maso následně zalijeme vývarem (cca 2,5 dl, případně přilijeme) a krátce podusíme. 4. Zelí necháme trochu okapat, ale hlavně neproplachuj
Podobné recepty jako Kološvárské zelí z remosky
Řízky z patizonu recept
Patizony dobře omyjeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Plátky patizonu osolíme z obou stran a necháme vypotit. Poté je osušíme pomocí papírového ubrousku. Připravíme si misku s moukou, misku s vejci rozšlehanými se smetanou nebo mlékem a misku se strouhankou. Připravené plátky patizonu obalíme v
Podobné recepty jako Řízky z patizonu
Bílé hlávkové zelí dušené recept
Proč si navzájem nadávat? Kdo chce, udělá si zelí na oleji a je to vegetarianske á jiný to udělá na másle á je to vězeňské, á kdo chce, udělá si to na sedle á je to taky dobře. Je vidět Petro, že jsi do naší země přijela zřejmě nedávno z nějaké chudé africké země á nestačila ses ještě rozkoukat.
Podobné recepty jako Bílé hlávkové zelí dušené
Patizonové placičky recept
Přidáme na jemno nastrouhaný sýr, nahrubo nastrouhanou nivu, nahrubo nastrouhanou šunku, 3 vejce, sůl a pepř a strouhanku (udané množství je potřeba přizpůsobit vodnatosti patizonu a tedy celkové bablavosti hmoty). Na oleji potom smažíme placičky (viz foto). Podáváme s vařenými bramborami.
Podobné recepty jako Patizonové placičky
Křehounký salát ze syrového zelí
Zelí nakrouhat na jemno, prosolit a v míse důkladně promnout, až zkřehne. Když by bylo soli víc, lehce propláchnout a udělat tradiční zálivku. Pro obměnu je dobré třeba kápnout sojovku anebo nadrtit salátové bylinky, nebo cokoliv, co má naše pusinka ráda.
Podobné recepty jako Křehounký salát ze syrového zelí
Pečené zelí s dýní
Dýni naskládejte na druhý plech, zakápněte zbytkem oleje, osolte a opepřete. 3. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Zelí se vypeče dokřupava a lehce zkaramelizuje, dýně změkne. Upečenou zeleninu promíchejte a podávejte k pečenému bůčku. ... "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu.
Podobné recepty jako Pečené zelí s dýní
Maminčino kedlubnové zelí recept
Střední cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Cibulku osmahneme na troše oleje, přidáme kedlubny, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme. Do základu na kedlubnové zelí přidáme najemno nastrouhané brambory a znovu dusíme asi 10 minut, až nám zelenina změk
Podobné recepty jako Maminčino kedlubnové zelí
Dušené bílé zelí
Hlávku rozčtvrťte, vykrojte košťál a pokrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu ji asi 3 minuty restujte na sádle, pak přidejte zelí, cukr, vinný ocet a špetku soli. Duste pod pokličkou doměkka. Zelí můžete případně zahustit na jemno nastrouhanou brambo
Podobné recepty jako Dušené bílé zelí
Dušené červené zelí
Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme nakrouhané zelí. Dusíme na másle, na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání asi 20 minut.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Dušené zelí zadělávané
Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem, kmínem a česnekem. Promícháme společně s cibulí, zalijeme vývarem a za občasného promíchání dusíme doměkka (nerozdusit na kaši!). Během dušení si pokrájíme klobásu na slabší kolečka, která osmažíme na pánvi.
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Kedlubnové zelí recept
Začínám trochou sádla, na kterém nechám zkaramelizovat asi dvě lžíce cukru, pěkně do hněda. Pozor na připálení, karamel by zhořkl! Pak na půl minutky nakrájenou cibuli, trochu kmínu (do kysaného a marinovaného netřeba), nakrájené či nakrouhané zelí nebo kedluben nahrubo nastrouhaný a dusím téměř do
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Očištěné patizony pokrájíme na větší kostky, aby se nerozpekly na kaši a dáme je do pekáče společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme trochu vody nebo vývaru (50 ml) a patizonové kostky osolíme. Na ně pak naskládáme porce osoleného a okořeněného kuřete, plátky másla a zaklopíme.
Podobné recepty jako Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Cuketové zelí
Zelí z cuket dělám skoro na vlas stejně a hodně často. Je to rychlejší, má jemnou chuť a nemá takové vedlejší účinky (nadýmání) jako z pravého zelí. Zdena z JM | 7. 8. 2006 09:54. Tohle zelí máme raději než klasické.V létě si jej podusím velké množství,dám zmrazit a v zimě jen přidám osmaženou cibul
Podobné recepty jako Cuketové zelí
Kedlubnové zelí recept
Tématické fráze: kedlubnove zeli kedlubnové zelí recept recept kedlubnové zelí recepty z kedlubny kedlubnové zelí zelí z kedlubny recept na kedlubnove zeli jak udělat kedlubnové zelí zelí z gigantu kedlubové zelí zelí z kedluben recepty na kedlubnové zelí recepty kedlubnové zelí kedlubnový zelí kedl
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Lívanečky z hlávkového zelí
Tak to vypadá moc dobře!Placičky ze zelí.Zrovna mi větší čtvrtka zůstala,tak co s tím,že?Tak vyzkoušíme na večeři,stejně už někdy nevím,co pořád vymýšlet.Díky za dobrý nápad a joo,co kdyby se tam přidal i česnek a majoránka?Vyzkoušel to někdo? ... 55 RECEPTŮ Z LETNÍHO OVOCE - ZAVAŘUJEME, PEČEME I VA
Podobné recepty jako Lívanečky z hlávkového zelí
Placky z kysaného zelí
Zelí nakrájíme na drobno, přimícháme vejce, na proužky nakrájený salám, sekanou nať, sůl, kmín a tolik mouky, aby vzniklo těsto husté jako na Placky z kysaného zelí - Recepty.cz - On-line kuchařka
Podobné recepty jako Placky z kysaného zelí
Kysané zelí na slanině recept
Slaninu pokrájíme na kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou a osmažíme. Přidáme k zelí a dusíme, dokud není zelí úplně měkké. Na závěr kysané zelí na slanině podle potřeby dosolíme. Kysané zelí na slanině podáváme jako hlavní chod i přílohu
Podobné recepty jako Kysané zelí na slanině
Moravské zelí recept
Tož ten recept máte úplně naruby.Na sádlo se dá cibule nakrájená na nudličky, kmín a lžíce cukru. Cibule zesklovatí a cukr karamelizuje, Přidáte zelí a za stálého míchání necháte při odkrytém hrnci zelí zavadnout a slehnout. Pak přilijete vodu (jen do poloviny vrstvy) a přikryté dusíte, obvykle v tr
Podobné recepty jako Moravské zelí