Sdílet:

Králík na paprice recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Králíka na paprice podáváme s houskovými knedlíky. Králičí maso má jemnou lahodnou chuť a se smetanovou omáčkou se dobře doplňuje.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 zadní králičí stehna
  • 1 menší cibule
  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • sůl
  • 2 - 3 lžičky sladké mleté papriky
  • 2 lžíce hladké mouky


Způsob přípravy

Porce králíka očistíme a osolíme. V kastrole na rozpáleném oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mletou papriku, rozmícháme a přidáme do kastrolu králičí stehna.

Maso ze všech stran krátce osmahneme, pak podlijeme vodou, přidáme bobkový list, pepř a nové koření a přikryté pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby občas maso podlijeme vodou.

Měkké maso vyjmeme z kastrolu a z omáčky odstraníme koření. V misce rozšleháme smetanu s moukou a přilijeme do kastrolu k omáčce. Společně vše krátce povaříme a dochutíme podle potřeby solí . Nakonec do hotové omáčky vrátíme králičí stehna.

Stačí už jen uvařit knedlíky a můžeme servírovat. Foto: Facebook.com


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Králík na paprice recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Králík na paprice.
Nebo hledejte podobné podle části názvu králík paprice .
Hledat podobné recepty na internetu jako Králík na paprice

Kde najít informace



×