Králík na paprice recept
Králíka na paprice podáváme s houskovými knedlíky. Králičí maso má jemnou lahodnou chuť a se smetanovou omáčkou se dobře doplňuje.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 zadní králičí stehna
- 1 menší cibule
- 250 ml smetany
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- sůl
- 2 - 3 lžičky sladké mleté papriky
- 2 lžíce hladké mouky
Způsob přípravy
Porce králíka očistíme a osolíme. V kastrole na rozpáleném oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mletou papriku, rozmícháme a přidáme do kastrolu králičí stehna.
Maso ze všech stran krátce osmahneme, pak podlijeme vodou, přidáme bobkový list, pepř a nové koření a přikryté pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby občas maso podlijeme vodou.
Měkké maso vyjmeme z kastrolu a z omáčky odstraníme koření. V misce rozšleháme smetanu s moukou a přilijeme do kastrolu k omáčce. Společně vše krátce povaříme a dochutíme podle potřeby solí . Nakonec do hotové omáčky vrátíme králičí stehna.
Stačí už jen uvařit knedlíky a můžeme servírovat. Foto: Facebook.com